Hogy kössem be a 8520 as led szalagot?
Ha valami ilyesmid van:
https://www.youtube.com/watch?v=xfkrWL6rpQQ
Akkor azt nem egészséges trafóra kötni, bármit is jelentsen az, hogy 80 watt és 6 amper egy a te transzformátorodnál :)
Egyébként itt van 1 db 50cm-es 8520-as LED szalag specifikációja:
SPECIFICATIONS:
50cm Long LED Strips with Aluminium Extrusion Body. These Durable LED Strips are rigid and will not bend or flop around like the flexible strips do.
IP65 Rating with bare wires fitted
Waterproof IP67 Rating with Twist Lock connectors fitted - Easy DIY Install.
36 LED's per 50 cm Length
140 Degree Beam Angle
12W - 1Amp per strip at 12Vdc. <<<<----Ezt kell figyuznod
Dimensions - 1.8cm wide, 1.8cm high, 100cm long
Tehát:
Stabilizált 12 V kell
és:
2,5m = 5 x 50 cm - tehát 5 db LED szalag kell
1db szalagnak 1 A kell, tehát 5 db szalagnak ( párhuzamosan kötve ) 5 A kell.
Tehát legalább egy 12V, 5A terhelhetőségű EGYENÁRAMÚ tápforrást kell biztosítanod. Általában 10-15%al illene túlbiztosítani a tápegység terhelhetőségét. Tehát legyen mondjuk 12V 6A legalábbb.
Ne haragudj a szőrszál hasogatásomért de a trafó és a tápegység nem ugyanaz. A transzformátor egy villamos gép.
A tápegység pedig általában egy fix vagy változtatható kimenetű egyenfeszülséget előállító cucc, aminek része a transzformátor.
Nyugodtan rákötheted párhuzamosan , de előtte én a helyedben megmérném, hogy valóban 12V egyenfeszültség jön ki a tápegységből.
Bocs, elkerülte a figyelmem:
"de mivel 1-1 métert ráhúzok" - ez mit akar jelenteni?
Értem, szerinten te jól mondtad az elején én nem értettem meg :)
Igen jó lesz úgy. A maradék 50cm kösd rá tápegységre - kvázi párhuzamosan - a többivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!