Akai LET 40HR3280 full hd led tv vélemények?
A készüléket másfél éve vettem, mert a 3 éves samsungomon először a kép fordult fejtetőre, amit nem lehetett visszaállítani, majd a hang ment el végleg. Aztán 2 hétre rá a kép is feladta. Mintha csak programozva lett volna, hogy a garancia lejárta után beszarjon. A Samsung egy 128.000.-es Full HD volt. Biztosító fizetett. Az aktuális értéke a legolcsóbb full HD volt. Azaz letojják a márkát, mondván minden ugyan ott készül. A méretet, és a tudást veszik figyelembe. 60000.- et kaptam érte.
A tescoban 52990.- ért vettem le a polcról, ami be volt kapcsolva mutogatni. (utolsó darab) Másfél éve ez a monitorom is, és a TV-m is. Kiválóan teszi a dolgát, még mindig az eredeti elem van a távirányítóban. Egyetlen kiegészítőt kapott. Anno 3500.- ért egy 2.1-es hangfal szettet.
Ezzel tökéletes lett a hangzása. Később dugtam rá egy USB elosztót, mert az csak egy van sajnos.
Elég sok mindent beolvas, lejátssza. Szerintem tűrhetően vesz fel is Pendrive-ra.
Az AKAI-t nem Indiában gyártották. Összekevertétek. Az az AIWA ami ott készül.
A gyártás meg nem csak úgy megy ide oda. Ne írjatok marhaságokat!
Számos márkanév alatt kerül forgalomba számos termék, aminek ugyan az a "tulajdonosa". Tök mindegy milyen márkanév, mára már nagyon kevés maradt "tiszta".
Az összes többi licenszet felvásárolta a Vestel nevű török cég.
A samsungban pedig samsung van. Az az egyik olyan cég, aki pont nem tartozik a körbe. Az más kérdés, hogy gyárt a samsung pl. a philips-nek. :)
Nem kell falnak szaladni, rengeteg készülék használ Philips, hitachi, alkatrészeket, és mind kivétel nélkül használ foxcon alkatrészt. Számos olyan chip, kondenzátor, csatlakozó van, amit nem éri meg gyártani, mert filléres vacak, és kár a gépet beüzemelni. Inkább megveszik. Ettől még a samsung vagy a Sony nem lesz foxcon, hogy a az USB-jét használja, és nem válik hitachivá sem a kondik miatt. Egyszerűen a világon már csak egy-egy cég gyárt bizonyos alkatrészeket.
Ennyi erővel, minden Sony Benq, mert az gyártja a belsejét. (hoppá!)
Aki a pénzéért megfelelő készüléket kíván venni, az nézze meg a tudást, és a garancia hozzáállást!
A sony-m 2 év után beállt. A Sansungom 3 évig bírta, az Akai most másfél éve megy.
A sony volt 160.000.- A Samsung 128.000.- Az Akai meg 52900.-
Mind ugyan azt a minőségi előírást teljesítette, talán csak annyi, hogy az Akaihoz hozzá kell számolni azt a 3500.- at a hangszórókra. ;)
Mostantól az AKAI az ami ár idő arányban a legjobbat hozza NEKEM!
Legközelebb talán Hitachi-t veszek olcsón, 5 év garanciával! ;)
Az utolsó hozzászóló adott bátorságot, hogy ezt vegyem meg Orion helyett, bár ezt melóba szánom.
Az LG-m kb 6 éve megy hibátlanul, tesóm sony tv-je 10 éve kb.
Azért a márka az márka. Ár/értékben ha jó, lényegtelen mit veszel.
Kínai ez is ha jól látom, de pontosabban a hátáról felismerném, miután szervizemben javítom ezeket is.
Csak nem mindig lehet fotót találni a TV-k hátáról, ami megnehezíti az azonosítást.
Webes áruházaknál is előfordul, hogy nem mutatják a TV hátát, ami butaság szerintem, hiszen egyes vásárlókat érdekelhetnek a csatlakozók vizuálisan is.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy minden márkanevet felvásárolnak a kínaiak vagy a török Vestel.
Példa kedvéért van olyan TV, amit a Vestelnél gyártat a Panasonic németországi GmbH, még a menüképe is át van szabva egyedire, azaz nem a szokásos Vestel kinézet (rendszere ugyanaz, meg a belseje is).
De a Vestel gyárt Orion, Technika, Blaupunkt stb. címkével és csomagolással, megrendelésre akármit.
De a magyar Orion, amit megvettek a kínaiak, már nem csak a török Vesteltől rendel, hanem kínai készülékeik is vannak.
Kínaiaktól is lehet rendelni, igény szerinti néven, készre csomagolva.
Hadd ne nyomozzak most az Akai története után, hogy milyen kézben van jelenleg a TV-üzletáguk, de a japánok is rendelhetnek Kínából, Akai néven.
Megfigyelhető néha az is, hogy amikor egy neves cég rendel Kínából, ők igyekeznek eleve jobb minőséget választani, illetve egyéb részletekbe is beleszólni, tehát ami már nem csak a címkézést érinti.
A Vestel például simán vállalható szerintem is a Panasonic számára az európai piacon, ezek ugyanis nem rossz konstrukciók, LG LCD-vel szerelve a képminőség is korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!