Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Onkyo TX-SR500E erősítőhöz...

Tóth Balázs 482 kérdése:

Onkyo TX-SR500E erősítőhöz hány Ohm -os és Watt -os hangfal?

Figyelt kérdés

Continuous Average Power output (FTC)

All channels: 65 watts per channel min. RMS at 8 ohms, 2 channels driven from 20 Hz to 20 kHz with no more than 0.08% total harmonic distortion.

Continuous Power output (DIN) 85 watts × 2 at 6 ohms

Maximum Power output (EIAJ) 115 watts × 2 at 6 ohms

Dynamic power output:

160 watts × 2 at 3 ohms

125 watts × 2 at 4 ohms

85 watts × 2 at 8 ohms

Ehhez az erősítőhöz 4, 6, 8 vagy 4/8 ohmos hangfalpár való, és min/max hány wattosak (pl 40/50W, 75/100W, stb?

Előre köszi :)

2017. jan. 3. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:

4, és 8 ohm-os hangfalat is köthetsz rá.

Az erősítő teljesítményéhez képest +30%-al nagyobb hangfalat kell választani, és akkor elvileg nem lehet baj. Nem ütöd ki, és nem is torzít be.

Pl ha 8 ohm-os hangfalat kötsz rá, akkor legalább 110W-ra van szükséged, mivel 85W-ot adott meg.

4 ohm-os hangfalból pedig 160W körülit.

De minden féle képpen kicsivel nagyobb hangfalat köss rá.

40/50w, és a 75/100w az azt jelenti, hogy zeneileg elbírja a 100w-ot, viszont folyamatosan, (pl egy folyamatos búgást) csak 75W-ot bír ki.

2017. jan. 4. 11:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2017. jan. 5. 18:08
 3/8 A kérdező kommentje:

Még azt szeretném kérdezni, hogy a régi hangfalak max 90/120 wattosak (8 ohm). Akkor gondolkodjak ebben a kategóriában, ha mindenképp olcsón szeretnék hangfalpárt az erősítőmhöz?

Köszi :)

2017. jan. 5. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Igen, érdemesebb régi használt minőségi hangfalat venni, mint gagyi újat. De a régiek között is elég széles a skála, mert van sokszáz wattos hangfal is, és 1970-es :) A lényeg, hogy érdemes használt piacon minőségit keresni! Az is szempont, hogy mire szeretnéd használni. Minőségi zenehallgatás (ez költségesebb) vagy átlag felhasználáshoz, tehát olyan zenékre, ahol tegyük fel nem lényeges, hogy a fúvós hangszereket mennyire adja vissza? esetleg egy ilyet tudok ajánlani, ezek elég jól szólnak, és nem is drágák! : [link]
2017. jan. 7. 10:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Írtad, hogy az adott erősítőhöz 8 Ohmon minimum 110 W kell. Én úgy értettem, hogy ez az alacsonyabb értékre, a névleges terhelhetőségre vonatkozik. De az áltad linkelt hangfalon ez 70 W. A zenei a 110. Félreértelmeztem, vagy akkor mégsem jó egy ilyen?

ui. a rászánt pénzemért a Videoton felső határa (SL 451 QB) is csak 90/120 W-ot produkál. Egy másik fórumon mondta valaki, hogy 85 W-tól nézhetek (ő sem mondta, melyik legyen min. 85), ezért vetettem el a 2550A-t és vettem számításba az SL 451 QB-t.

2017. jan. 8. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha zenét akarsz hallgatni, akkor a zenei teljesítményt kell nézni. És az 110W. A 70w az a szinuszos teljesítmény, amit hosszabb ideig kibír a hangfal. Pl ha egy búgást játszol le, ami folyamatosan terheli. De gondolom nem ezt akarod csinálni :)A zenénél meg ugye a rezgések nem folyamatosak, így sokkal többet bír a hangfal kiadni belőlük, mivel azok a rezgések csak pillanatig terhelik meg. Így elvileg ez a videoton amit linkeltem, ez is elég hozzá, mivel a zenei teljesítménye 110W. De ha nagyobb valamivel, mint a SL 451 QB, és azt szeretnéd megszerezni, akkor az is tökéletesen megfelel. Nem nagy az eltérés. Meg amúgy is csak mérvadónak linkeltem be, hogy kb mit keress :) Szóval ha zenét akarsz hallgatni, akkor a zenei teljesítményt kell nézni. Lehet rá rakni 85W-os hangfalat is, de annak megvan az esélye, hogy egy jobb minőségű zenénél kiütöd.

Egy szó mint száz: Nézd a zenei teljesítményt, és azt a hangfalat vedd, ami tetszik:)

Még egy momentum: Ha a SL 451 QB-t választod elvileg jobb a mély tartománya, mivel kettő 16cm-es mély hangszóró van benne, azoknak a membrán felületük összeadódik, és megfelel egy db 32cm-es mélynyomó "löketével" :) remélem tudtam segíteni :)

Kérdezz még, ha valami nem érthető :)

2017. jan. 8. 11:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettél, köszönöm :)
2017. jan. 8. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Szívesen tettem :)
2017. jan. 8. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!