Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Zajzár a torzító elé vagy...

Zajzár a torzító elé vagy mögé kerüljön?

Figyelt kérdés
Csak mert hallottam ezt is,azt is

2016. dec. 31. 16:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nincs a zajzárnak útmutatója mivel én terveztem
2017. jan. 2. 10:17
 12/23 anonim ***** válasza:
Pfffff :D
2017. jan. 2. 10:27
 13/23 anonim ***** válasza:
58%

Első válaszoló vagyok, még mindig tartom magam ahhoz, hogy utánanézel, és 99%ban azt fogod látni hogy mindenki a végére teszi a zajzárat.:)) Ezzel itt be is fejeztük igazából a vitát, ezzel el van intézve a kérdés, nem kettőnk véleményekről beszélünk, hanem elolvashatsz pártízezer véleményt, és mindemhpé azt írják hogy utána jobb kötni, akkor miért állunk le vitatkozni? :)

Attól hogy van rá magyarázat miért lehet elé kötni, és akkor mit csinál, attól még nem lesz jobb, és még mindig 1 a 100hoz az arány. De biztos az összes profi gitáros téved, és egy 58%os nethuszár tudja jól egyedül :D Csak még nem szólt senkinek hogy mindenki rosszul használja :(

2017. jan. 2. 19:12
 14/23 anonim ***** válasza:
Milyen profikat láttál te fejreállt effektlánccal?
2017. jan. 2. 19:34
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

Retardált szegény...

Ami önmagában nem baj, csak azt nem értem a pofája miért ekkora hozzá.

2017. jan. 2. 19:50
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
ooké, én nem vitázom tovább. Jó gitározást srácok, te meg kössd torzító elé a zajzárat :D ha neked úgy felel meg. ;)
2017. jan. 2. 20:38
 17/23 anonim válasza:
45%

Tisztelettel jegyzem meg, a legjobban látszik aki sértően próbálja megfogalmazni a hozzászólásait, az írja a legnagyobb baromságokat. Drága fiam ha értenél hozzá, nem kéne senkit sértegetned, hanem leírnád a véleményed és ennyi.

Teljesen igaza van a kollegának, zajzárat egyérelműen torzító UTÁN kötünk. Én azt nem értem hogy miért volt kérdés?? Google a barátod, meglepő lenne ha arra találnánk több példát hogy torzító elé kötik. Attól mert valaki kísérletezik vele, attól még egy baromság.

Kérdezzetek meg pár igazi zenészt, senki nem fog ilyen marhaságot mondani hogy torzító elé teszi a zajzárat... Vicc.

2017. jan. 2. 20:59
 18/23 anonim ***** válasza:
59%
Ezért most kár volt még egy fiókot regisztrálnod, nem véletlenül vagy 0%-on, senki nem ért egyet veled.
2017. jan. 2. 21:08
 19/23 anonim válasza:

Ezt most az én válaszomra írtad? Vagy a 70%os kollegának? Csak mert egyikőnk sincs 0%on, nem értem mi 0%?

Ő se írt mindent jól, a magyarázatában, nem volt pontos és szakmai. De egy dologban igaza volt, hogy egyértelmű a kérdés. Még mindig egyedül te érvelsz amellett, hogy torzító elé akarod kötni a zajzárad. És még mindig Google a barátod, beírtad már mióta erről vitázol itt? Pötyögd már be légy kedves és fogd már fel a csöppnyi kis agyaddal hogy EZER találatot fog kidobni arról, hogy mindenki a lánc végére köti a zajzárat. Mi kell ennél több magyarázat, mondd meg hogy mi kell?

(Ezt a kérdezőnek is üzenem, Neked kell még ennél több magyarázat, hogy csak erre kapsz találatot ha utánanézel?)

Olyan mintha nekiállnál itt vitázni velünk hogy 2x2 az márpedig 5. Attól hogy sértegetsz mindenkit még nem lesz igazad kislányom.

2017. jan. 2. 21:16
 20/23 anonim ***** válasza:

Függ a motyó minőségétől, de jó torzító nem súg úgy, hogy utána kelljen kötni a gate-et. Tehát a zaj nyilván előtte születik. Ezért kell előtte megcsípni. Egy nem zajos gate segítségével. Minden más kompromisszum, amire ti rászorultok, mert nem akartok magatokra annyit költeni, amennyit érdemel a dolog. A módja akkor se az, hogy a felerősített zajt zajosítjuk, és azt akarjuk zajos gate segítségével csökkenteni.

Sarkított példa: vettél egy korrekt multit (ne 100 alatt gondolkodj), és próbálod a szokásaidat ráerőltetni. Sokkal gázabb utólag zajzárazni.

Sarkított példa 2: megteheted, hogy FFT zajzárral állsz harcba. Nyilvánvalóan mindaddig haladsz előre az effektláncban, míg erősebb dinamikamódosítót nem találsz. Egy csöves torzító még talán nem akkora kompresszor, hogy ne lehessen utána kötni egy "többszáz sávos expandert", ami maga az fft gate.

Sarkított példa 3: semmi zaja a gityónak, még agyonerősítve is egész elviselhető, tehát szinte alig kell zajzár még agyontorzítva is (jó, ilyen már tényleg csak a mesében van). Nyilván elfér utólag a zajzár, de amíg a torzító a saját előfoka zaját nem erősíti az egekbe, addig nem kell utólag zajzárazni.

A helyzet az, hogy a torzító akkor is a hangszedő által összeszededd zavarokat fogja agyonerősíteni, tehát azelőtt kell némítani őket, mielőtt kőkemény erősítésre kerülnének a torzítóban. Több marad a jelből. Kérdezz meg egy stúdiós arcot, elmondja száz küldetés szemszögéből, miért jobb minél előbb megválni a problémától.

Természetesen a zajzár se legyen zajos és a torzító se ölje meg saját magát saját zajjal, nem értem, miért nem evidencia ez.

2017. jan. 3. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!