Ahogy hallom magam mikrofonba énekelni, ugyanazt hallják mások is?
Nem.Én teljesen elképedek ha felvételről hallom a hangom.
Többször is azt hittem, hogy unokahúgomat hallom a felvételeken pedig sose tűnt úgy élőben, hogy hasonlítana a hangunk.
Tehát az a kérdés, hogy ha felveszed a hangod, és visszahallgatod, az ugyanolyan-e mint amit mások hallanak amikor énekelsz a közelükben.
Könnyen kipróbálhatod: kérj meg valakit, akinek ismered a hangját, hogy énekeljen a mikrofonba. Ezután hallgasd vissza!
Spoiler alert: más lesz. Csak a drága stúdiómikrofonok tudják jól rögzíteni a hangszínt (ott se mindegyik, nem mindig ez a cél). Az ilyen otthoni mikrofonok torzítanak, levágnak bizonyos tartományokat, és akkor még ott van a hangszóró, ami szintén torzít és levág.
Így tapasztalatból azt tudom mondani (2000 forintnál értékesebb mikrofont nem próbálva), hogy a csúcskategóriás okostelefonok tudják még legjobban rögzíteni a hangot az otthon fellelhető eszközök közül. Főleg, ha fülhallgatón vagy külső hangszórón játszod vissza.
áh nagyon nem. na meg ne viccelj, ahányféle mikrofon, annyi hangszín ...
de persze kontrollhangfalak kellenek, és akkor arra már támaszkodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!