Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Samsung smart tv komponens hiba?

Samsung smart tv komponens hiba?

Figyelt kérdés
Nemrég vettünk egy Samsung smart tv-t, és mikor először összeraktuk nem volt itthon hdmi, úgyhogy a beltéri egységet a régi tv-hez használt scart csatlakozóval raktuk össze, de a kép feketefehér volt és kicsit csíkos, és hang sem volt. Másnapra lett hdmi úgyhogy a beltérivel már nincs baj viszont a ps2 szintén scart (vagy komponens, van átalakító) csatlakozót használ aminél ugyan ez a probléma, feletefehér, csíkos, nincs hang. A tv beállításai között van egy ilyen hogy analóg tiszta megjelenítése, viszont ha rányomok azt írja hogy a funkció nem elérhető. Ez a Probléma egyébként egyik haveromnak is megvan aki most vett Smart tv-t. Mivel lehetne megoldani a problémát? Tudom hogy létezik analógból digitális jelre átalakító eszköz de elég drága.

2016. dec. 3. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Analógban többféle standard van a video kódolásra, AV, RGB, YPbPr, és erre jön a szín kódolás ami lehet PAL vagy SECAM. Szóval nézd meg mik vannak a PS2-n és a TV-n és egyeztesd hogy ugyanaz legyen a PS2 kimeneten mint a TV bemeneten. Még annyit hogy nem minden kábel jó minden kombinációra. Az AV PAL a legelterjedtebb. Az RGB jobb minőséget ad.
2016. dec. 4. 08:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Kifelejtettem a szin kodolásnál van még NTSC is.
2016. dec. 4. 08:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, átdugtam av-ba, úgy működik viszont csak 4:3-as képarányban. Azt kihagytam hogy a ha komponensbe dugom 16:9be van, és a feketefehér csíkozás ellenére is látszik hogy jobb minőségű kép lenne. De mindegy, a lényeg hogy így már működik.
2016. dec. 4. 13:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha van türelmd a beállitásokat végigpróbálni akkor talán többet is sikerül kihozni belőle.
2016. dec. 5. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!