Lehet baja a TV-nek, ha összekötöm a számítógéppel? Régebbi fajta Samsung plazma TVről van szó. Ugy 6-7 éves. Játékra, és böngészésre használnám.
Lehet ha a TV és a számítógép GND-je (ház) között jelentős fesz különbség van.
Főleg ha úgy dugdosod őket össze hogy egyik vagy mindkettő be van kapcsolva.
2: szóval egyáltalán nem értesz hozzá.
Kihúzod a konnektorból mindkettőt és úgy kötöd össze. Onnantól nem lesz baja.
Bár a nagyobb rizikót anno a CRT tévék jelentették. Akkoriban sok GPU füstölt el gyászosan.
Teljesen mindegy milyen távol van a kettő egymástól. Nem is értem ezt miért írtad.
Nem csak a CRT jelent veszélyt, hanem az is ha a TV koaxon kapja a jelet a szolgáltatótól.
Nálam is sok gondot okozott, stabil 120V AC volt mérhető a koax árnyékolása és a föld között. Szépen szikrázott is dugdosás közben (no meg rázott ha nem vigyáztam).
Egy ilyen is tud meglepetést okozni a TV bemeneti áramköreinek, de a PC-nek is...
A plazmák nem szerették ha sokáig ugyanaz a tartalom volt a képernyőn, beleégett mint a régi crt be. Azért is volt a plazmákon mindenféle képernyőtörlő védő effekt.
Nyilván nem rögtön ég bele. Nekem is volt egy LG plazma régebben, gépeztem rajta párszor, nem lett baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!