Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért olyan drága a ps4, xbox...

Miért olyan drága a ps4, xbox one mint 2 havi albérlet? és miért olyan drágák a játékok mint egy heti kereset?

Figyelt kérdés
Igen a keresetem kevés,de ezzel biztos nem vagyok egyedül.magyarországon az xbox 360 is az rgh miatt lett oly sikeres szerintem.Vagy a ps 2 is a maga korában a másolás miatt..szoval azt gondolom nagyon kevés ember tud ma a legujabb játékokkal játszani mondjuk meló után..nem ez lenne a lényege?a szórakozás?kb 19880 egy legujabb játék..Az 142 napig 1 kg kenyér a tescoban.vagy fél havi lakbér,hogy legyen hol laknom..szoval tekintve a béreket/árakat szerintetek reális 1 legujabb játékért ennyi pénzt elkérni ma magyarországon?
2016. nov. 19. 11:10
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:

Ez nem arról szól, hogy elegen megveszik a játékokat, és nem arról, hogy ki akarják rabolni az embereket. És még inkább nem arról, hogy leszarják a kis embereket, meg Téged. Ezt mindenki értse meg. Se a játékok, se pedig a konzolok esetében.

Csak gondolj bele egy kicsit. Vegyük mondjuk a Watch Dogs 2-t, ami most jelent meg, durván 19.000 forintért. Drága. De miért? Azért, mert a Ubisoftnál nagyon sok ember dolgozott rajta. Rengeteg programozó, rengeteg designer. Egy rakás ember, akik a történetet találták ki. A játék mozgásait és hangjait igazi emberekkel vették fel. Színészekre, szinkronszínészekre és parkourosokra is szükség volt. És persze magát a céget is fenn kell tartani. Webfejlesztők, meg a domain név, meg a könyvelők, stb. Több ezer ember dolgozott rajta, ÉVEKEN KERESZTÜL! Több ezer ember 3-4 évi, napi 8 órás munkáját kell kifizetni. És ennek a 19.000 forintnak már alapból kb csak a fele az, amit a készítő cég megkap. Ugyanis a kiadó is már egy rakás pénzt elvesz belőle, nameg persze az állam, adók formájában. Azaz, a cégnek marad mondjuk 10.000 forint. Ebből ki kell fizetni a rengeteg munkát, fenntartási költségeket, és azért (hogy valami értelme legyen), a tulaj zsebébe is kell egy kis pénz. Nem kizsákmányolás az a 15-20.000 forint, hanem egyszerűen egy ekkora játéknál nem lehet olcsóbban kijönni belőle, akkor sem, ha akarnak.

Csak a kisebb cégek tudják olcsóbban összehozni. Pl ott a Mojang a Minecrafttal. Itt durván 10 ember csinálta a weboldalt, a játékot, a hangokat, a programozást, a designt és minden mást. Nem kellett 1000 embert kifizetni, és - mivel a Minecraft PC-s verziója, amiről most szó van, letölthető - kiadóra sincs szükség, az se fog sokat lenyúlni. És az állam sem tud annyit, mert kis vállalkozásról van szó. Pont ezért, a Minecraft össz-vissz 6000 forint.

A konzolokkal is hasonló a helyzet. Nem tudják sokkal olcsóbban megúszni. Ha kicsit utánanézel a konzolokban, mind az xboxban, mind a PS4-ben nem a sony és a microsoft saját hardware van, hanem más processzor és videokártya gyártótól (elsősorban az AMD-től, ami még az olcsóbb) vásárolják meg az alkatrészeket, és azt használják fel. Azaz nagyrészben ezeken a gyártókón múlik az ár. Plusz azért a microsoftnak is meg a sonynak is sok fejlesztése van ezekben a konzolokban, nekik is rengeteg fejlesztőt és más szakembert kell kifizetniük, és hát a műszaki dolgokkal foglalkozó emberek és a programozók megkövetelik a jó fizetést.

Ergo se a konzolok, se a játékok nem lehetnének semennyivel sem olcsóbbak, se a PC-k. Sajnos. Bár azt azért meg kell említeni, hogy ezek az eszközök és játékok sokkal elérhetőbbek az emberek számára Európa nyugatabbi országaiban, Amerikában meg végképp. Nem az áruk alacsonyabb, hanem az átlagfizetés meg a minimálbér magasabb. Azt meg azért mégse várhatjuk el egy cégtől, hogy csak Magyarországon olcsóbban adja el a termékeit, mert itt kevesebb pénze van az átlag munkásnak... ez az egész azzal van elb@&zva, hogy sz@r a gazdaságunk, és a kormány ahelyett, hogy megjavítaná, inkább csak ellopja azt, amit lehet, és utána meg sz@rik bele.

2016. nov. 19. 15:13
 12/45 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

"Reális e majd'20 ezer ft egy játékért?általán mit érez/gondol aki kirakja a boltba annyiért?hol vagyunk?japánban?new york ban?hol élnek ezek???". Nem ők szabják meg az árakat. Nem az 576kbyte, nem az Aqua meg a többi bolt. Amerikában ugyanennyibe kerül általában egy játék, max kicsit kevesebbe, az pedig azért van, mert magyarországra is ki kell szállítatni, és az nem ingyen van. Az eredeti árat meg fent leírtam, miért annyi.

Ez sajnos nem oldható meg akarattal, mint ahogy azt írtad. Mármint megoldható, ha pl Bill Gates mind az összes pénzét belefekteti, ingyen is lehetne vinni az xboxot, de az meg neki nem érné meg. Sajnos ez ellen nincs mit tenni, és ennél jobban nem is lehet megoldani. És az, hogy Te nem engedheted meg magadnak, meg sok más ember nem engedheti meg magának, az - elnézést kérek - mindenkinek a maga hibája. Nem ázsiában és nem is afrikában vagyunk, hanem európában. És nem a szovjetúnió idején, hanem 2016-ban. Mindenkinek van lehetősége kijutni a szegénységből, bárki lehet gazdag, kapcsolatok és különösebb mennyiségű szülői anyagi támogatás nélkül. Bocs.

2016. nov. 19. 15:24
 13/45 A kérdező kommentje:
Andyadam!:) értem én,a szegény programozók szomorú történetét hallgatom amióta konzolozom.a ps 2 idejében még nem jelentett gondot mikor nem volt rá chip,szoval mikor megjelent kifizetnem a 120ezret..jó rég volt már..lényeg hogy azóta más az életszinvonal nekem,és sok más embernek is..na mindegy,de ezt a szegény programozók szöveget már annyiszor hallottam:))))persze,nagyon sajnálom őket azért..de basszus,egy játékról beszélünk!!!játék!!!ugyanannyi most egy ps4 mint 2 havi albérletem!vágod az arányokat?:))))sztm ha 30 lenne a gép,5000 a watch dogs 2,na az lenne a reális ma magyarországon..de azt is tudom h ez nem a sony gondja hogy mi van itt Orbániában..;)
2016. nov. 19. 15:33
 14/45 A kérdező kommentje:
Andyadam!:)))ez nem csak a szegénységről szól!Én alapból nem megyek bele átverésbe..márpedig jelen körülmények között a ps4,és játékai ára egy átverés ma magyarországon..ugyanis nem a ps 2 idejében lévő szinvonal van az országban ma..ennek az átverésnek szerves része a szegény programozók duma..évről évre..szerintem meg minden lehetséges,és ha olcsóbb lenne több emberhez eljutna,ugyanott lennének a szegény programozók is,igy meg csak a gazdagok kiváltsága,vagy az őrülteké..ez a szegénység tudatos fenntartása!ennek a hazugságnak a szülöttje,tudata vagy Te is..azért nem tudod elképzelni,felfogni amit mondok!:)
2016. nov. 19. 15:51
 15/45 anonim ***** válasza:
Már bocs, de a konzol a PC olcsóbb alternatívája. Rosszul látod a dolgot, azért mert neked (és Mo-n sokaknak) nincs pénzük erre, attól ez még nem drága. A 400ezres PC (+kiegészítők), nah, az már drága, de egy 100ezres konzol, az azért bőven olcsóbb!
2016. nov. 19. 15:53
 16/45 A kérdező kommentje:
Az az igazság,hogy lassan egyenlő a pc árával,ha figyelembe veszem hogy ott még mindig letöltöm ingyen a játékokat...szerintem az lesz az alternativa..a pc..meg a kihalt konzolok..meg külföld..
2016. nov. 19. 17:51
 17/45 anonim ***** válasza:

Egyetlenegy rohadt szóval nem mondtam, hogy a programozók szegények. De tudod mikor lenne 5000 forint egy játék, és 30 ezer forint egy konzol? Akkor, ha a programozó mondjuk havi 100.000 forintért dolgozna, mint például Te. Ha a cégen múlna, lehetne annyi... csak éppen nem lenne programozó, aki 100.000 forintért megcsinálná... 2 éves tapasztalattal rendelkező videojáték fejlesztő Amerikában 5-10 ezer dollárt elkér, azaz olyan másfél millió forintot. Aki már benne van a szakmában 5-6 éve, az elkér 8000 dollárt, kb 2 millió forintot. HAVONTA! És akkor még nem beszéltem a magasabb pozíciókban dolgozó managerekről, stb. akik minimum 10.000 $-t kérnek. Ne gyere a szegény programozó dumával, mert ha valakik, akkor a jó programozók nem szegények. Valaki, aki a Ubisoftnál vagy a Microsoftnál dolgozik... Csak rohadtul sokat kérnek, mert amúgy k**va nehéz a munkájuk. Programozóként tudom, hogy van különbség a kisautó játék és egy AAA játék között...

És igen, vágom az arányokat. De az a TE albérleted. Nem AZ albérlet.

Ja és ami "drága" azt annak találták ki, aki megengedheti a drága dolgokat. A Rolexet sem hajléktalanoknak gyártják... bár azért én a ps4-et nem mondanám drágának, csak te ezek alapján nem a közép - átlag - osztályba tartozol

2016. nov. 19. 18:07
 18/45 anonim ***** válasza:
Ja és a konzol még mindig nem egyenlő a pc árával.. és teljesítményével sem. A mostani PC-m majdnem 200 ezer forint a konzol 100 ezres árával szemben, és még nincs benne a videokártya sem, szóval még játszani sem lehet rajta. Egy jó videokártya még 150k legalább. a 350-400k nem egyenlő a 100k-val
2016. nov. 19. 18:08
 19/45 anonim ***** válasza:
ennyi erővel az autó miért olyan drága? Vagy a benzin? Ha olcsóbb lenne, többen vennék, nem? Buta emberek mindig lesznek....
2016. nov. 19. 19:19
 20/45 anonim ***** válasza:
Előző +1
2016. nov. 19. 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!