Laptop vásárlásban tudnátok segíteni? Bővebben lent! VVV
Sziasztok, abban kérném a segítségeteket, hogy kinéztem pár laptopot, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb. 170.000 Ft-ot költenék rá maximum és ebben az árkategóriában mozogva találtam párat. Ettől függetlenül, lehet hogy ebben az árban van jobb is, sajnos én nem találtam, aztán kitudja. Szóval a kérdésem az lenne, hogy igazából munkára használnám, de mellette jó lenne szórakozásra is használni. Értem ez alatt a filmnézést, játékokat stb. Szóval ha játszani szeretnék rajta, ezek közül melyik lenne a jobb és körülbelül milyen játékokat tudnék futtatni rajta, akár minimális grafikánál, normális fps számot megtartva? És szerintetek melyik lenne a jobb? Mit vegyek esetleg figyelembe? (csak hogy okosodjak egy kicsit :P ) Ja, és persze ha valaki tud maximum 170 ezerért jobb laptopot az ne fogja vissza magát! :) Előre is köszönöm azoknak akik szánnak rám egy kis időt és segítenek!!!
Na ezeket találtam, kíváncsi vagyok a véleményekre :I
Kérdés: Mennyire fontos számodra, hogy Acer legyen?
Amik megbízható márkák, azok a(z): Lenovo, és Dell.
(Habár az utóbbi időben sokan panaszkodnak a Lenovo szervizelését végző cégre, "sokat ülnek rajta", "hibásan jön vissza" stb.)
Munkára? Nos, milyen munkára, mert ha egy kicsit komolyabb szoftverekkel dolgozol, akkor felejtsd el az i3-at...
Videókártya pedig tényleg attól függ, hogy mivel játszol/játszanál szívesen, de egy GTX 960M-950M-el már el fogsz boldogulni.
Szóval?
Amúgy: [link]
Itt más videokártyákat is lecsekkolhatsz (ez most pont a 960M), vannak benchmark eredmények, mért FPS számok, összehasonlítások stb.
Vagy szintén ezen az oldalon egy kis táblázat: [link]
(Ha minden igaz valahol konkrét laptopokkal is vannak mérések)
Processzorokhoz: ha a proci neve U-ra végződik, akkor alacsony fogyasztású verzió, tehát sokáig bírja akkuról az üzemeltetést. Ez akkor hasznos, ha tényleg hordozod a gépet, mondjuk utazás közben melózol, vagy az irodában mászkálsz vele és nem akarod töltőre tenni állandóan.
Viszont pont ezért nem olyan nagy a teljesítménye. Játékokhoz inkább Q, QM, ilyesmire végződő procik alkalmasabbak, amiknek viszont értelemszerűen nagyobb az áremfelvételük, hamarabb leszívják az akkut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!