Szerintetek mit jelent pl az LG TV-k széria számában az UH, UF, LF stb. betűk a számok közt?
Először az UH-s esetében arra gondoltam, hogy ultra HD, de mikor láttam, hogy van UF, vagy LF, el bizonytalanodtam.
Itt egy példa:
LG 55LF580V
LG 55UH600V
Az 55 az tudom, hogy a méretre utal. De például egy 600 eurós TV, és pár euró árkülönbségű TV ami más betűvel van el látva, mi a helyzet ott?
Semmit, csak a gyártó által kitalált egyszerű típusjelzés, nem kell mindenben mindenáron valami jelentést keresni! Az első kétjegyű szám valóban a képátlóra utal "-ben (1" = 2,54 cm) (" = coll, inch, vagy hüvelyk - ugyanaz), de az utána lévő betűk a szériajelzések, illetve az utánuk lévő számok a típusjelzések, de ez mindkettő csak egyszerűen kitalált elnevezés, nincs jelentésük, nem kell ezen gondolkozni, felesleges!
És ha a felbontásra utalt volna, ahogy eleve gondoltad, akkor nem egyszerűen UH, hanem UHD lett volna!
De igen, van értelmük a jelöléseknek:
LG 55LF580V:
LG > LG
55 > 55" képátló
L > LED háttérvilágítás
F > 2015 ávjárat
5 > belépő szintű kategória
80 > alosztály és kialakítás (pl. talp, káva színe, stb.)
V > DVB-S tuner (a DVB-T-n és DVB-C-n felül)
LG 55UH600V:
U > UHD
H > 2016
600 > közép kategória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!