Milyen televíziót vegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a régi tévénk kezd bekrepálni, itt az ideje, hogy ilyen új "lapostévét" vegyünk. Nem valami barlangban laktunk eddig, pénzünk is lett volna rá, csak valahogy megszoktuk a régi készülékünket, de most újat kell venni.

Nem is lenne gond, csakhogy én teljesen hülye vagyok ezekhez, ha véleményt kérek haveroktól, kollégáktól akkor a nyakamba ömlesztenek egy csomó hárombetűs rövidítést és szakkifejezést, ami csak fokozza a zűrzavart a fejemben.

Mi az, hogy Smart TV? Érdemes - e 3D TV - t venni? Ha igen milyet? Mekkorát?

Kb. 150 - 160 ezer körül szánnék rá, milyet érdemes?

Valaki tudna ajánlani márkát, típust, lehetőleg úgy elmagyarázva az előnyeit, hátrányait, hogy egy ötéves gyerek (ilyen téren kb. azon a színvonalon vagyok) is megértse?

2016. aug. 31. 08:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt venném, LG 50LF652V

[link]

Smart TV: okos TV, tudsz weblapokat nézni, vannak alkalmazások stb...

Érdemes-e 3D? Én azt mondom érdemes kipróbálni, nekem bejött, amúgy meg nem emiatt kerül többe egy TV, szóval miért ne...

Amit linkeltem TV-t az egy jó "kis" TV, Full HD, 3D-s, okos TV, van beépített médialejátszója, tehát csak bedugod a pendrive-ot és le is játsza a filmeket.

Ja hangzás. Nagyon gyenge a mai TV hangszórója, mivel ugye laposak a TV-k. Valószínű kelleni fog neked valami hangszóró.

Valami hasonló:

[link]

LG párti vagyok, de a jelenlegi kínálatból én most Samsungot vennék.

Ha így az összeg túl nagy, akkor megvenném ennek a TV-nek a 42-es változatát a soundbarral. 42LF652V

2016. aug. 31. 08:34
 2/21 anonim ***** válasza:

Jaajj ne galgass az elsore, nehogy okos smart vagy 3d tevet vegyel. En jol atb aszodtam az okossagokkal, lassuak, laggolnak, kezelhetetlen a taviranyitojuk, minden hulye funkcio megvan bennuk amire nincs szukseged de ott a gomb a taviranyiton hogy b assza az idegeidet.

Sima FullHD tevet vegyel, minnel egyszerubb tavkapcsoloval !

2016. aug. 31. 09:13
 3/21 anonim ***** válasza:
42LF szeriaju LG tevet nehogy vegyel. Az idegeidet teszi tonkre, nem jon be a programlista csak kb 15...20 masodperc mulva a gomb megnyomasatol.
2016. aug. 31. 09:15
 4/21 anonim ***** válasza:
Annyi igaz abbol amit az #1-es mondott hogy a hangjuk pocsek ezeknek a lapos teveknek, elvezhetetlen. Be kell fektetni meg par tizezret egy erositobe es hangfalakba, a t okom tele van ezekkel a hulyesegekkel.
2016. aug. 31. 09:16
 5/21 anonim ***** válasza:
Arrol mar nem is beszelve hogy ha erositot veszel akkor a hangero szabalyozas az erositon van nem a teve tavkapcsolojan. Tiszta b eszopas.
2016. aug. 31. 09:17
 6/21 anonim ***** válasza:
Nekem egy Grundig szines tevem volt a Smart elott, szep nagy dobozos 30 wattos beepitett hangfalakkal, szep szines kepcsovel. Mai napig verem a fejem a falba hogy kidobtam. Olyan szepen ment mint egy smart teve sem.
2016. aug. 31. 09:19
 7/21 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. Ugyanakkor nem mondanám, hogy sokkal tisztábban látok.

Maga az LG, Samsung mint márka megfelelő, ugye? Ezt már többen mondták.

(Nekem is ez a bajom, hogy ma már minden marha bonyolult, mikor kávéfőzőt vettünk, ott is ilyen - olyan menü, meg funkció, alkalmazás, egyről nem volt szó: milyen a kávé amit főz. Valami fél évig kotlottunk rajta, én a végén már majdnem vettem egy régi kotyogót a vasboltban 500 forintért.)

Most az melyik TV, amelyik mondjuk a laptopon nézett filmet - valamilyen készség segítségével - tudja a maga képernyőjén mutatni? Az a smart TV?

És akkor ezek szerint kell hangszóró is? Na de az nem megoldható, hogy a DVD - n, annak hangszóróján keresztül szóljon a TV? Most kell vennem még egy szett hangszórót?

Bocsánat, de teljesen kőkorszaki vagyok számítástechnikailag.

2016. aug. 31. 09:28
 8/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Segíteni akartam, nem tudom milyen emberek írnak ide, de szerintem értelmes választ ajánlással csak én adtam...

"Sima FullHD tevet vegyel, minnel egyszerubb tavkapcsoloval !" - ez ott elbukott, hogy ha jó TV-t akarsz venni, nem tudod kikerülni a Smart, 3D és egyéb kiegészító dolgokat. Tehát, ha nincs rá szükséged, akkor is ilyet kell venned. A drágább TV-kbe tesznek jobb panelt, aminél viszont meg kell venned a plusz funkciókat.

Amúgy soha nem értettem, a plusz funkciókra nem kényszerítenek rá, hogy használd. Miért baj, ha tudja, használni nem kötelező.

...minél egyszerűbb távkapcsolóval - mert a TV-hez szabadon választható a távkapcsoló? - nekem ez új. Vagy a távkapcsoló alapján válasszak TV-t? - na ne röhögtess.

"Arrol mar nem is beszelve hogy ha erositot veszel akkor a hangero szabalyozas az erositon van nem a teve tavkapcsolojan. Tiszta b eszopas." - úgy hülyeség ahogy van. A TV szabályozza ugyanúgy a hangerőt.

2016. aug. 31. 09:45
 9/21 anonim ***** válasza:

Osszegezve: ha Smart tevet veszel akkor kezdodnek a bajok.

A laptopot meg osssze lehet kotni a tevevel ha van a laptopnak HDMI kimenete, nem kell a teve Smart legyen.

A regi laptopoknak nincs HDMI, csak VGA, ezert a tevenek kell VGA legyen, de ez csak a regi modelleknek van.

2016. aug. 31. 09:47
 10/21 anonim ***** válasza:

#8 "a plusz funkciókra nem kényszerítenek rá, hogy használd"

-ebben igazad van, de sajnos a sok plussz funkciotol belaggol maga a teve alapveto mukodese, peldaul a csatorna valtas. Hogy miert?

Azert mert a regi non-smart teveknel a csatorna valtast egy pici elektronika oldja meg, egy logikai aramkor es par ellenallas. Ellenben a Smart tevenel a csatorna valtas mar egy egesz szoftver ami az embedded-linuxon fut, tehat mint minden app belaggolhat attol fuggoen hogy mit csinal a teve tobbi resze.

Sajnos az LG-nel peldaul a program valto app nincs optimizalva es egyszeruen leall, nyomod a tavkapcsolon a gombot es semmi. Aztan par masodperc mulva ugrik vagy tizet a program, attol fugg hanyszor nyomtad le a gombot.

Szoval a Smart = Xar.

2016. aug. 31. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!