Milyen televíziót vegyek?
A helyzet az, hogy a régi tévénk kezd bekrepálni, itt az ideje, hogy ilyen új "lapostévét" vegyünk. Nem valami barlangban laktunk eddig, pénzünk is lett volna rá, csak valahogy megszoktuk a régi készülékünket, de most újat kell venni.
Nem is lenne gond, csakhogy én teljesen hülye vagyok ezekhez, ha véleményt kérek haveroktól, kollégáktól akkor a nyakamba ömlesztenek egy csomó hárombetűs rövidítést és szakkifejezést, ami csak fokozza a zűrzavart a fejemben.
Mi az, hogy Smart TV? Érdemes - e 3D TV - t venni? Ha igen milyet? Mekkorát?
Kb. 150 - 160 ezer körül szánnék rá, milyet érdemes?
Valaki tudna ajánlani márkát, típust, lehetőleg úgy elmagyarázva az előnyeit, hátrányait, hogy egy ötéves gyerek (ilyen téren kb. azon a színvonalon vagyok) is megértse?
Én ezt venném, LG 50LF652V
Smart TV: okos TV, tudsz weblapokat nézni, vannak alkalmazások stb...
Érdemes-e 3D? Én azt mondom érdemes kipróbálni, nekem bejött, amúgy meg nem emiatt kerül többe egy TV, szóval miért ne...
Amit linkeltem TV-t az egy jó "kis" TV, Full HD, 3D-s, okos TV, van beépített médialejátszója, tehát csak bedugod a pendrive-ot és le is játsza a filmeket.
Ja hangzás. Nagyon gyenge a mai TV hangszórója, mivel ugye laposak a TV-k. Valószínű kelleni fog neked valami hangszóró.
Valami hasonló:
LG párti vagyok, de a jelenlegi kínálatból én most Samsungot vennék.
Ha így az összeg túl nagy, akkor megvenném ennek a TV-nek a 42-es változatát a soundbarral. 42LF652V
Jaajj ne galgass az elsore, nehogy okos smart vagy 3d tevet vegyel. En jol atb aszodtam az okossagokkal, lassuak, laggolnak, kezelhetetlen a taviranyitojuk, minden hulye funkcio megvan bennuk amire nincs szukseged de ott a gomb a taviranyiton hogy b assza az idegeidet.
Sima FullHD tevet vegyel, minnel egyszerubb tavkapcsoloval !
Köszi az eddigi válaszokat. Ugyanakkor nem mondanám, hogy sokkal tisztábban látok.
Maga az LG, Samsung mint márka megfelelő, ugye? Ezt már többen mondták.
(Nekem is ez a bajom, hogy ma már minden marha bonyolult, mikor kávéfőzőt vettünk, ott is ilyen - olyan menü, meg funkció, alkalmazás, egyről nem volt szó: milyen a kávé amit főz. Valami fél évig kotlottunk rajta, én a végén már majdnem vettem egy régi kotyogót a vasboltban 500 forintért.)
Most az melyik TV, amelyik mondjuk a laptopon nézett filmet - valamilyen készség segítségével - tudja a maga képernyőjén mutatni? Az a smart TV?
És akkor ezek szerint kell hangszóró is? Na de az nem megoldható, hogy a DVD - n, annak hangszóróján keresztül szóljon a TV? Most kell vennem még egy szett hangszórót?
Bocsánat, de teljesen kőkorszaki vagyok számítástechnikailag.
Első vagyok.
Segíteni akartam, nem tudom milyen emberek írnak ide, de szerintem értelmes választ ajánlással csak én adtam...
"Sima FullHD tevet vegyel, minnel egyszerubb tavkapcsoloval !" - ez ott elbukott, hogy ha jó TV-t akarsz venni, nem tudod kikerülni a Smart, 3D és egyéb kiegészító dolgokat. Tehát, ha nincs rá szükséged, akkor is ilyet kell venned. A drágább TV-kbe tesznek jobb panelt, aminél viszont meg kell venned a plusz funkciókat.
Amúgy soha nem értettem, a plusz funkciókra nem kényszerítenek rá, hogy használd. Miért baj, ha tudja, használni nem kötelező.
...minél egyszerűbb távkapcsolóval - mert a TV-hez szabadon választható a távkapcsoló? - nekem ez új. Vagy a távkapcsoló alapján válasszak TV-t? - na ne röhögtess.
"Arrol mar nem is beszelve hogy ha erositot veszel akkor a hangero szabalyozas az erositon van nem a teve tavkapcsolojan. Tiszta b eszopas." - úgy hülyeség ahogy van. A TV szabályozza ugyanúgy a hangerőt.
Osszegezve: ha Smart tevet veszel akkor kezdodnek a bajok.
A laptopot meg osssze lehet kotni a tevevel ha van a laptopnak HDMI kimenete, nem kell a teve Smart legyen.
A regi laptopoknak nincs HDMI, csak VGA, ezert a tevenek kell VGA legyen, de ez csak a regi modelleknek van.
#8 "a plusz funkciókra nem kényszerítenek rá, hogy használd"
-ebben igazad van, de sajnos a sok plussz funkciotol belaggol maga a teve alapveto mukodese, peldaul a csatorna valtas. Hogy miert?
Azert mert a regi non-smart teveknel a csatorna valtast egy pici elektronika oldja meg, egy logikai aramkor es par ellenallas. Ellenben a Smart tevenel a csatorna valtas mar egy egesz szoftver ami az embedded-linuxon fut, tehat mint minden app belaggolhat attol fuggoen hogy mit csinal a teve tobbi resze.
Sajnos az LG-nel peldaul a program valto app nincs optimizalva es egyszeruen leall, nyomod a tavkapcsolon a gombot es semmi. Aztan par masodperc mulva ugrik vagy tizet a program, attol fugg hanyszor nyomtad le a gombot.
Szoval a Smart = Xar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!