Drónt szertenék reptetni pusztán, de nincs engedélyem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, és a drónok szerelmese. Ha minden jól megy akkor 1 héten belül kapok egy phantom 1-es drónt fpv-vel. Falu felett nem repülnék, jobban vonzódok a természetben való repüléshez. Szerintetek ebből lehet valami baj?

2016. aug. 7. 07:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Az igaz,hogy lesz majd erre jogszabály,meg elméletileg lenne egy hely ahol ezt be kellene jelenteni 30-nappal előtte....Na,de Magyarországon ? Itt ahol még a nagy kutyák is megszegik a törvényt ?.... Én a helyedben nem szólnék senkinek,csak reptetném.Főleg kint falun kivül. De ha nagyon törvény tisztelő ember akarsz lenni,és felkeresed a rendőrséget,hogy Jó napot ! Ezt a drónt szeretném reptetni akkor lehet,hogy elutasitanak azért mert nem vagy 18éves...
2016. aug. 7. 07:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok.Ha 100százalék tutira akarsz menni akkor vedd fel velük a kapcsolatot. [link]
2016. aug. 7. 07:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az Egyesület küldetése a jogalkotó által előírt, különféle területeket lefedő jogszabályoknak megfelelő biztonságos multikopteres és repülőmodellezés feltételeinek megteremtése, kiemelten a jogi személyiségű (céges) felhasználók részére, mindazonáltal figyelembe véve és támogatva a hobbi célú tevékenység gyakorlóit.

E-mail: info@dronpilotak.hu

Facebook: [link]

Levelezési cím: 2039 Pusztazámor, Névtelen utca 9.

Telefon: +36 (70) 450-5960 vagy +36 (30) 982 -1368

2016. aug. 7. 07:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Még annyival kiegésziteném,hogy az emberek irigyek.Ha a facebookon leirod ezt akkor árthatnak neked...Tudom nehéz megállni,de ne reklámozd...
2016. aug. 7. 07:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Pontosan, ahogy előttem leírták.

Jelenleg Magyarországon még nem voltak képesek a drónokhoz egy értelmes, reális szabályozást alkotni. Ennek az eredménye totális káosz. Na most, ez elvileg már készül de addig is az van, hogy tulajdonképpen a drónokra hasonló szabályok vonatkoznak mint a kisrepülökre.

Ha legálisan akarnád reptetni, amire szükséged lenne:

-kötelezö felelősség-biztosítás

-légtéri engedély (ez is egy rakás pénz..)

-felszállási engedély, amit max. Fél órával a felszállás előtt telefonon kell kérni

-18 betöltött életév, 50 óra repült idő -ez totális idiótaság (mint a többi), egyrészt mert lehetetlen, másrészt meg csak nyilatkozni kell, hogy megvan.

Jah és még olyat is hallottam, hogy a drone reptetésénél min. a vezetőn kívül még egy embernek jelen kell lenni, hogx miért az már relytély.

Szóval szerintem ne akard legálisan reptetni. Nincs értelme, csak egy szokásos magyar értelmetlen lehúzás az egész, mibel amiket itt felsoroltam az kb 100.000Ft.

Ha falun kívül használod, hobby szinten, akkor semmi gond nem lehet belőle. Senki nem fog érte szólni, szóval emiatt nem kell aggódnod. Nyugodtan használhatod.

Csak ahogy említették is előttem, a felvételeket nem nagyon kell feltölteni sehova (youtube, de főleg nem facebook), mert sok az irigy ember, és egy feljelentésből akár egy 30.000Ft-os bűntetés is lehet.

Reméljük, hogy hamarosan lesz valami értelmesnek mondható szabály ezekre. Én úgy gondolom, hogy a reális az lenne, ha kellene rá egy biztosítás, meg behatárolnák azt a magasságot meg területeket ahol reptetni lehet...mert ennek ami most van, semmi értelme..

2016. aug. 7. 10:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Semmiképpen nem raktam volna ki sehova, mert hisz HErBY is ezért kapot 30.000 ft-os bírságot, mert feltöltötte a netre. Errefelé meg az egyik szomszédunkon kívül nincs olyan ember akit zavarna. Ezért is írtam, hogy csak a falu mögötti pusztán, ugyanis itt ez a videó: https://www.youtube.com/watch?v=hIuea_fcyrk&feature=youtu.be

0 perc 42 másodpercnél vagyok az említett szomszéd telke fölött. A repülés után, mikor jöttem vissza a drónnal a kiserdőből, akkor megállított az utcán, hogy jó lenne ha nem videóznám őt. Erre megmutattam a felvételt, ő szerinte töröltem a részletet (nyilván az utcán sétálva kivágom a jelenetet). Az is zavarta, hogy az utcán pont az ő házuk előtt fordultam egy 180 fokos szögben, mert lemerült az akksi, és látszódott a házuk. Na mind1. Őket messzire elkerülöm.

2016. aug. 7. 18:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Az ilyen idiótát kerüld, csak a pofájuk jár, de amúgy a legtöbb nem tudja mit beszél.

Ha kint repteted nem lesz baj.

Off: Amúgy a videód alatt adott első számú tanácsoddal vitatkoznék :D Nekem az a véleményem (magamból kiindulva..), hogy első repülést azt inkább kint kell, nagyon alacsonyan, mint bent. Legalábbis nekem egy szett propellert sikerült tönkretennem a benti próbálkozásokkal xD Bár a kintivel meg egy tíz méterről betonra eséssel majdnem a komplett drónt...bár szerencsére túlélte.. :)

2016. aug. 7. 19:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem kell engedély, sokan szeretik mondogatni, hogy kell, de az esetek túlnyomó többségében nem. Ne dőlj be a sok ilyesztgestésnek amit írnak sok helyen.
2016. aug. 29. 00:54
 9/12 anonim ***** válasza:
*ijesztgestésnek
2016. aug. 29. 00:55
 10/12 anonim ***** válasza:
*ijesztgetésnek (XD)
2016. aug. 29. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!