Mi a büntetés, ha engedélyköteles kézi adóvevőt használok, de nincs rádióamatőr engedélyem?
szia.
nmhh lefoglalja őket,és kiír egy kb százezres büntetést,ha megtalálja vagy észleli.
Alapból a PMR sávon 500mW-tal lehet forgalmazni.
Ha 4W-ot akarsz az már nem PMR.
Igen, hallgatják és nem csak a zsaruk, mindenki aki a körzetben van. Bemérni meg azt, hogy éppen hol vagy baromi egyszerű...így fogj hozzá és ez nem vicc!
Nem foglalkozik ezzel a kutya sem én is évek óta rádiózok PMR en 4-5 wattos rádiókkal nincs ezzel probléma egészen addig amig munkafrekvenciákat pl : TAXI Gázművek Vízművek Elmű BKV stb.. tehát egyszóval nem zavarunk olyan állomásokat frekvenciákat akik több ezreket fizetnek a frekvenciáért évi vagy havi színten.
Redióamatőri átjátszóra azért ne menjünk mert az ugye adó engedély köteles és hívójel kell! :)
Lehet ezt csinálni csak okosan PMR en színte mindenki 4-5 wattal tolja nincs ebből semmi probléma kézi rádiókat meg beháromszögelni nevetséges lenne nincs arra sem erő sem idő sem kapacítás és ez kb 1-2 millió ft a NMHH részéről tehát lehet rádiózni csak okosan és ne zavarjuk a munkaállomásokat mert abból viszont komoly következmény lehet még halgatózni is lehet! :)
hírközlési hatóság emberét, meg különben sem vagyok köteles a magánterületemre beengedni, akárcsak az autóm közelébe se, mert nem hatósági személy. eljáró hatóság valóban, de nem végrehajtó. én is kedvesebb leszek hozzájuk, ha a hívójel szerzési elvárásokat reális emberi-anyagi szintre lesznek képesek levinni.
a kutya nem foglalkozik vele. Hörmann forrás mellett a kőszegi hegyben van egy bemérő állomásuk. a tövéből szoktunk 5 wattos rádiókkal "kiabálni". Kendig csúcson rádióamatőr állomás, ott sem érdekli a kutyát se. amíg az ember nem zavarja a másikat, nem dumál rep frekikre, vagy ipari frekikre, amatőr sávokra, megmarad a pmr vagy dpmr csatornákon, a kutyát sem izgatja. amúgy meg nem úgy van mint régen, hogy minden megyei postának volt iránybemérő kocsija, aztán könnyű volt megcsípni az manust. most az országban van 3 mobil állomásuk? röhej...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!