Ki lehet kapcsolni az akkumulátort laptopban?
Valóban?
Az egyik barátom 24/7 -ben töltőn használta, és a végén már úgy tönkrement, hogy csak 5 percet bírt töltő nélkül. Vagy az amiatt lehet, hogy régi? Vagy pedig valami más oka lehet annak?
Függ a készüléktől is hogyan bánik az akkumulátorral. Főleg árkategória kérdése.
Egyik sem tölti ha már fel van töltve.
De az akkumulátorok és a töltésvezérlők minősége igen durván eltérhet egymástól.
Bizonyos Dell modelleknél kifejezetten tiltható az akku töltése (ahogy leírtad). Asusnál nem tudom van-e ilyen funkció.
De ha nem is tiltható és jó minőségű az akku, meg a készülék nem alacsony kategóriás, akkor gond nélkül elmegy hosszú időn át (remélhetőleg, mert erre az sem garancia).
Nekem céges Dell Latitude D630-ban 7 (hét!) évet bírt az akku úgy hogy nagyon sokat (napi 8 órákat) használtam hálózatról.
Ez viszonylag rendhagyó, az akkuk élettartama 2-3 évnél nem szokott több lenni.
Értem. Köszönöm a választ!
Hát valamelyest nem alsó kategóriás, a középkategória alsó részére tenném. Ez a PC: [link]
Nem tudom, talán akkor inkább használom normálisan.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Itt kategória alatt nem a teljesítményt kell érteni hanem hogy a gyártó hogyan kategorizálta (felszereltség és az alkotóelemek minősége).
Sajnos nem ismerem az Asus sorozatait, de ha van hozzá valamilyen gyári power manager alkalmazás, akkor abban nézz szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!