Mennyit ér ez az erősítő?

Figyelt kérdés

Az erősítő legfontosabb tulajdonsága, hogy egyedi építésű. Ami szerintem nagy előny a boltiakkal szemben, mert egy bolti jó ha 5 évet kibír csere vagy szerviz nélkül, de ez 40 év múlva is ugyanígy fog szólni, ez 100%. A doboza szerintem nagyon szép, sokkal jobb, mint egy sima egyszerű fém doboz. Egyetlen szépséghibája a hátulján lévő hűtőborda. Ez látszik a képeken. Az erősítő 2 csatornás 8Ω-on 120W-ra 4Ω-on 150W-ra képes. Kisebb hangosításokra, illetve otthoni zenehallgatásra lett kitalálva, mert hiába képes megremegtetni az ablakokat, komolyabb rendezvényekre (szórakozóhelyek) kevés lenne. Az erősítő varázsa nem a teljesítményében van, hanem a hangjában. Nagyon tiszta hangja van, recsegés semmi. Két, tranzisztoros végfok van benne, ez azért fontos, mert az IC-sek köztudottan zajosak és könnyebben recsegnek. Ez egy komplett erősítő, nem kell ehhez már semmilyen külön modul, benne van minden. Gondolok itt az előerősítőre, a hangszínszabályzóra, a koppanásvédelemre, a kivezérlés-jelzőre (VU) és a hangfalvédelemre. A torzítása kisebb, mint 0,1%, ami azt jelenti, hogy a felső kategória!

Képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. jún. 23. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy házibarkács. Olcsó gagyi potik, olcsó kapcsolók, doboz.Viszont hiába van négy oldalról fotó, a bemeneteket sehol nem látom. A bemenetválasztót sem.

Azt elhiszem, hogy 40 év múlva is pont olyan lesz, mint most. Viszont egy olyan bolti készülék, amit valóban felső kategóriásnak neveznek, nem azt tudja mint a tiéd.

0,1% torzítás már felső kategória? Inkább a legalja kategória teteje, egy akármilyen "bolti" Denon, Marantz, Technics többet tud.

De hogy legyen fogalmad a felső kategóriáról:

[link]

Itt a sarokban is figyel egy, igaz, még csak 31 éves.

Nézd meg a képeket és a paramétereket. Egy felső kategóriás erősítő így néz ki, ezt tudja.

Mintha a koppánydobos, ecsettel lefestett Ladádat egy Bentley-hez méricskélnéd.

Értéke annyi, hogy ha valaki éppen rá akar dugni a PC-re két passzív hangfalat, legyen mivel hajtania, 5-10 ezer Ft között.

2016. jún. 24. 00:56
 2/8 A kérdező kommentje:

Hhhu! Hát ezek alapján gondolom "értesz" hozzá. Viszont jó, hogy küldted ezt az oldalt, így tényleges adatokat tudok mondani a benne lévő végfokról, mert megtaláltam az oldalon. Ha nem túlzások az adatok akkor mégsem olyan egyszeri PC hangosításra való. Bár a teljesítménye nem 2*50W hanem 2*100W, ezt a pirossal bekeretezett részen el is magyarázzák, hogy mért.

kép: [link]

2016. jún. 24. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, szóval beletákoltál egy quadot egy fehér dobozba, és erre vered magad. És idetolsz egy szemlátomást gépi fordítású szövetget, amin nem tudom mit kéne nézni.

Amit linkeltem neked erősítőt, annak a torzítása 0,005%. Teccikéteni? Nem 0,1, hanem 0,005.

A frekimenetét lemértem, 8 Hz-től 30kHz-ig 0,2dB-n belül van. Ezután 0 db kivezérléssel meghajtva az 50 kHz négyszögjel még négyszögjel volt, a szkóp pár us felfutó élt (2 v. 3) mutatott, és túllövés sem mutatkozott. 50 kHz felett meredeken esett a kimenő jelszint. Mindezek közben jobb híján egy Weller páka volt rádugva terhelésnek, amivel vidáman lehetett forrasztani.

Amit linkeltél, az a 0,1V / ms téglalap felfutási idő nevetséges, szerintem elírták, mikroszekundumban is csúfos lenne. Ha 0,1V/us lenne, akkor az általam mért -23V...+23V jelszint közötti 46V különbséget 460 us alatt járná be. Ez azt jelentené, hogy már a 2 kHz négyszögjelből is fűrészt csinálna névleges terhelésen 0dB kivezérléssel. Ami azért elég nagy trágya, magunk közt szólva. Vesd össze ezt a 0,1 V / us értéket a 46V / 3 us értékkel.

Szerintem erről nem akarunk többet beszélgetni, nagyjából tudom mindkét erősítő paramétereit, és nem fogadom el a tiédet felső kategóriásnak. Alsó kategória teteje, közép legalja továbbra is.

2016. jún. 24. 22:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Félrértetted a kérdést! Én nem szeretném felső kategóriába helyezni az erősítőt. Tisztában vagyok a tulajdonságaival, előnyökkel, hátrányokkal ezért merem állítani hogy nem a PC hangszóró(5000-15000) kategória, viszont nem is egy komoly erősítő(50000-)
2016. jún. 25. 08:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bemenet nem kellene rá? xD

Így kb semmit se ér. Hát mit erősít? A levegőt? Vagy nem vágom... Wifis vagy valami más vezeték nélküli technikán alapul a hangátvitel?

2016. jún. 28. 22:52
 6/8 anonim ***** válasza:
El vagy tévedve, 50 000 a középkategória, használtan. A felső kategória 1000 euro körül indul.
2016. jún. 29. 00:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Mivel a fent leírt "modulok" között nincs ott a bemenetválasztó nem is lehet 4+ bemenet között válogatni, de ez nem azt jelenti, hogy bemenet sincs rajta. Van egy 3,5 jack csatlakozó rajta.
2016. jún. 29. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Jobban megnéztem már látom xD. Egyébként hajrá. Személy szerint kb 20000Ft-ot érhet kb. (max) bár nem tudom. minőségétől függ.
2016. jún. 29. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!