Az Lcd vagy a Led tévék bocsátanak ki kevesebb elektroszmogot?

Figyelt kérdés

2016. jún. 7. 18:04
1 2
 11/15 Szirty ***** válasza:

"addig komolytalan ilyesmivel foglakozni"

Szerintem meg addig komolytalan ilyesmivel foglalkozni amíg egyértelműen és bizonyítottan ki nem derül, hogy ennek az egésznek van bármiféle káros hatása és hogy azt milyen mértékű, milyen fajtájú, milyen intenzitású expozíció okozza milyen káros eredménnyel.

Én úgy látom nem tartunk még itt.

2016. jún. 12. 15:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Pontosan ezt a gondolatot kerülgettem én is végig,

mert ha ennek volna bármi káros hatása, az már kiderült volna a mai életvitel közben minket ért ilyen energiák mennyiségének a hatására az egészen biztos.

2016. jún. 12. 17:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Korábban írtad, hogy a LED a tv-ben kapcsoló üzemű tápról működik. Erre azért nem válaszoltam semmit, mert részben igaz, de mégsem azt a frekvenciát látjuk villogni a képernyőn. igaz, sőt még összetettebb a dolog. Az ilyen tv-knél nem is a kapcsoló üzemű tápegység az ami közvetlenül ellátja többször is megszakított árammal a ledeket, mert a magasabb frissítési frekvenciának nevezett "képernyő frissítés"-t úgy oldják meg, hogy az LCD kirajzolja a képet ahogy képes rá. Egy frém alatt közben háromszor-négyszer is ki-be kapcsolják a háttár világítást, hogy a villódzás érzetét egyenletesebbnek láthassuk. Az meg kit zavar, hogy közben nem változik a kép tartalom, azt úgyse vennénk észre. Az ember idegrendszerének a reagáló képessége annál lassabban működik, valahol a gyakorlatban használt működési határérték közelében.

Szóval igaz, ebből is lehet egy kapcsoló üzemű zavar sugárzás.

2016. jún. 12. 18:19
 14/15 Szirty ***** válasza:

" Egy frém alatt közben háromszor-négyszer is ki-be kapcsolják a háttár világítást, hogy a villódzás érzetét egyenletesebbnek láthassuk."

Véleményem szerint a háttérvilágítás kapcsolgatásának (PWM) egyetlen oka van: a teljesítményszabályzás (tehát a fényerő változtatása).

Nem hiszem hogy köze lenne a képrfrissítéshez.

Főleg hogy maximális fényerőn a villogás megszűnik. Ez jól megfigyelhető nagy sebességű kamerával a képernyőről készített felvételen.

2016. jún. 13. 11:19
 15/15 anonim ***** válasza:

De, ez így működik.

Másképp az LCD képernyőnél nem tudnának elérni olyan hatalmas frissítési frekvenciát. Régebben olvastam valahol.

El szoktam tenni a linkeket és talán mg esélyes, hogy rá akadok.

Mindjárt megnézem...

most ezt találtam :

[link]

Volt olyan cikk is ahol ennél több megoldást tárgyaltak érintőlegesen. Annál nem számoltak ki köztes képkockákat, csak a fényt kapcsolták ki-be egyetlen frém közben. Arra emlékeztem amiről beszéltem.

Egyébként is hiába számolnak ki nagy számú köztes kép pontokat, azt nem tudja követni az LCD anyag és csak maszat lenne a vége a még kialakuló félben lévő de már láthatóvá tett (új iszámolt) képkockának.

2016. jún. 13. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!