Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Kicseréltem az autó hi-fi...

Kicseréltem az autó hi-fi fejegységemet egy új, modernebb kivitelre aminek 4*25w a teljesítménye. Előzőleg csak 4*8w volt, de mégsem szólnak a hátsó mélyládáim. Mitől lehet ez? Lent folytatom.

Figyelt kérdés
A règi fejegysègem 4*8w teljesìtmènyt bìrt, de szèpen szólt a hátsó mèlyládáimmal. A láda nem nagy, 50w-os a mèly benne. Hangváltóval felszerelve! Ugy gondoltam, hogy ha a 8w-os szépen vitte, akkor a 25w mègjobban viszi majd. Hát nem alig szól :( mitöl lehet ez? Valami ötlet? Mit tegyek, hogy újra a régi legyen? Mi a hiba??

2016. jún. 5. 21:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kiegészítés képpen, mindegyik hangszóróm 4 Ohm-os. Az, hogy mivel szűröm, azt nem nagyon értem, ezért elnézésed kérem! Ezért is kérek segítséget, mert ha kapok, talán meg tudom csinálni! :)
2016. jún. 7. 10:31
 12/19 dirtboy ***** válasza:

nem ismerem a somogyi 3 csatornás váltót.

a jelszűrés annyit tesz hogy egy eszközzel ami lehet fizikai pl tekercs vagy pedig digitálisan DSP vel vágod a frekvencia tartományt.

magyarán hogy a nyomó csak a zenéből azt a részt kapja meg teljesen amilyen tartományban sugároznia kell.

ez kb 70-80hz,utána vágni kell azaz halkítani a jelet legalább 12dB/oct-al de ha lehet még többel.

ha az a somogyis váltó képes erre a feladatra akkor nagy baj nincs,kérdés hogy hol végzi el ezt a vágást.

nem úgy működik ám hogy akármilyen hangszóróhoz akármilyen váltó jó.

2016. jún. 7. 10:58
 13/19 dirtboy ***** válasza:
amúgy egyszerűbb lenne venni olcsón egy használt erősítőt és akkor az alapból jobb mint a fejről hajtás és van is benne LPF filter amivel elvégzed a vágást ott ahol neked tetszik és meredekséget is tudsz állítani.
2016. jún. 7. 11:00
 14/19 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem is 100w hanem 200w! Íme a hangváltóm adatai:

Termékleírás:

max. 200 W

keresztezési frekvencia: 700 / 5.000 Hz

levágási meredekség: 6 dB / oktáv

aranyozott sorkapcsok

2016. jún. 7. 16:05
 15/19 dirtboy ***** válasza:
A 700az baromi sok,egy nyomót kb 80hz nél vágni kell.
2016. jún. 7. 17:44
 16/19 A kérdező kommentje:
Akkor esetleg valami tanács, ötlet? Lenne használtan egy 100w-os erősítő eladó, 4000ft-ért. Nem drága, úgy gondolom. De nem lesz túl erős a hangszóróhoz? Nem fogja szétküldeni?
2016. jún. 8. 08:12
 17/19 dirtboy ***** válasza:

típust írj inkább ne Wattot.

alapból lehet 2ohmon 100W és nem 4en.

de még ha 4en tudna 100W-ot az sem lenne gond,inkább legyen erősebb mint gyengébb.

ez olyan mint egy lamborgihi,lehet hogy tud menni 320al is de ha akarsz akkor csak 50el mész vele.

rajtad áll,beállítod a jelszinteket és kész,na meg nem hallgatod full hangerőn.

2016. jún. 8. 10:22
 18/19 A kérdező kommentje:
A fejegysègem: Sal VB 2200.
2016. jún. 10. 14:34
 19/19 A kérdező kommentje:
Sajnos az erősìtőről lekopott a neve, de 2csatornás 50-50w kimenettel.
2016. jún. 10. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!