Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Syma x5c drón motor elromlott?

Syma x5c drón motor elromlott?

Figyelt kérdés
Vettem egy syma x5c drónt ma már fél órát repkedtem vele. Egyszercsak az egyik propeller nem úgy forgott ahogy kellene . Kicsavaroztam vissza és ugyanaz. A motorba akadt volna valami és azért nem forog rendesen?Nem estem vele nagyot Max 2méterre a föld felől fűbe.Mit tegyek?
2016. máj. 7. 13:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha látsz benne valamit ami miatt akad akkor távolítsd el. Ha elég rég óta megvan a drón és már sokat repült akkor esélyes, hogy megadta magát a motor. Ezek a kefés motorok már csak ilyenek. Jó hír, hogy egész olcsón lehet venni egy maréknyi ilyen motort és simán kicserélhető.
2016. máj. 7. 13:46
 2/9 A kérdező kommentje:
3.-ik repülés volt . Kívülről semmi sem látszik csak ha megpörgetem kézzel a többi forog tovább az az egy pedig nem . Holnap szétszedem és kiderül .
2016. máj. 7. 21:25
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:

Propeller nem lazult ki rajta, megnézted?

Örök szabály: minden esés után ellenőrizni kell a propellereket, mert sokszor csak annyi a baj, hogy kilazulnak.

Adtak már nekem egy drónt ugyanilyen problémával, hogy nézzem meg mi baja, egyik motor nem forgott jól, de csak annyi volt a baja, hogy sok hajszál volt a motor tengelyére rátekeredve.....

Egy másik esetben az volt a baj, hogy a panelen a forrasztások elengedtek, újraforrasztás után megjavult.

3 használat után nem tudom elképzelni, hogy a motornak lenne baja, inkább valami a tengelyre tekeredhetett, ami becsúszott a műanyag burkolat alá azért nem látszik.

Ezek azért ennél strapabíróbbak, max. eleve rossz volt a motor.

2016. máj. 7. 23:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben ma megnézem :)egyébként ezeknek a motorja meddig bírja?
2016. máj. 8. 07:50
 5/9 Ypszilon1980 ***** válasza:

Nem tudom ezt megmondani. Nekem van vett micro quadom, mini quadom, sőt volt nálam kölcsönbe hasonló, mint ez a tied, van két saját készítésű, mind évek óta működik. Nagyon ritka az, hogy a motor megy tönkre, általában a szabályzó szokott előbb elfüstölni. A motor legtöbbször a becsapódásokat nem bírja, azzal lehet gond, de a tiednél én 100x nagyobbakat borultam vele, estem már le vele 15 méterről is, semmi baja nem lett, a propeller tört el csak rajta.

Persze attól még mehet tönkre motor, ha semmi sem használ neki, akkor kell egy újat belerakni, ha azzal jó lesz, akkor az volt a baja.

2016. máj. 8. 09:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Na szétszedem nem volt benne semmi . Csak néha működik a motor irányításra már elromlott volna?
2016. máj. 8. 11:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha lerakom és elinditom néha az első , néha a hátsó kettő vagy pedig egy kivételével mind elkezd forogni így ugye egyből fejreáll
2016. máj. 8. 12:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Elvolt kalibrálva xd már tökéletes
2016. máj. 8. 12:54
 9/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Na azt akartam javasolni.
2016. máj. 8. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!