Hogy oldjam meg a rossz minőségű képet (TV)?

Figyelt kérdés

Vettem egy Smart TV-t, ami FullHD-s és a csatornák rossz minőségűek. Tudom, hogy azért mert analógon jön az adás, viszont nem a TV nem talál digitális csatornákat. DigiTV-m van, ami benne foglalja a digitális csomagot.

Arról is hallottam, hogy CI+ kártya kell és modul, de azt hol kaphatom meg?

2016. ápr. 16. 22:21
 1/8 anonim ***** válasza:
A menüben mikor csatornakerest csinálod, akkor állítsd: auto keresésre, a tiput pedig digitalis, kabel. Szerintem igy menni kell, ha a tv-ben van DVB-C tuner.
2016. ápr. 16. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Analóg adás nincsen. A mindig TV adásai digitálisak. Közülük 7 db ingyenes. Antennával minden további nélkül nézhetőek. Beszélj a Mindig TV közönségszolgálatával, elágazitanak a teendőidről. Egyéb csatornákat kábel TV-n, műholdvevőn nézhetsz, de ezekhez beltéri egység is kell, no meg előfizetés.
2016. ápr. 16. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

"Analóg adás nincsen."

Kábelen még mindig van analóg sugárzás, a kérdező le is írta, hogy Digikábele van, ahol kb. 50 adó ma is elérhető analóg rendszerben is.

"Egyéb csatornákat kábel TV-n, műholdvevőn nézhetsz, de ezekhez beltéri egység is kell, no meg előfizetés."

A legtöbb Magyarországon forgalomba kerülő tévé hibrid DVB-T / DVB-C tunerrel rendelkezik, így a földi digitális adás mellett a kábeles digitális adásokat is tudja fogni. Az már más kérdés, hogy a kábelszolgáltatók egy része (Telekom, UPC) a csatornák jelentős részét kódolva sugározza, de még ekkor sem feltétlenül kell STB, a UPC biztosít modult, így még mindig lehet STB nélkül tévézni. A Diginél még jobb a helyzet, mert a kábeles kínálat a Digifilm, az HBO csatornák és a Super One felnőttcsatorna kivételével kódolatlan, így minden további nélkül nézhető a kínálat 90%-a a DVB-C vételre alkalmas tévéken.

Léteznek DVB-S2 tunerrel szerelt tévék is, bár ez Magyarországon kevésbé elterjedt, amivel a műholdvevő integrálva van a tévébe, így ott sem kell STB, a műholdas szolgáltatók közül pedig a UPC Directnl van lehetőség kártyás előfizetésre, a műholdas Diginél pedig van CI+ modul.

2016. ápr. 16. 22:50
 4/8 A kérdező kommentje:
A TV-hez kaptam CI foglalatot. De CI kártyám nincs. Hol kaphatok?
2016. ápr. 16. 23:53
 5/8 anonim ***** válasza:

CI+ modult kaphatsz kártyával, ha előfizetsz a Digifilmre, vagy az HBO Maxpakra.

[link]

De az nem fogja megoldani a problémát, hogy nem sikerül beállítani a digitális csatornákat.

2016. ápr. 17. 00:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkorr mi?
2016. ápr. 17. 00:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Ahogy az # 1 válaszban írták, kell csinálni egy auto keresést olyan beállításokkal, hogy a tévé digitális és kábelcsatornákat keressen.

Ha nem megy, akkor hívd fel a szolgáltatót, hogy nem-e azon a néhány településen laksz, ahol nincs a Diginek digitális kábelszolgáltatása. Ha nem, akkor kérj egy szerelőt aki eljön és beállítja a tévét (lehet ez nem lesz ingyenes), vagy kérd meg egy elektronikus eszközökben jártas ismerősöd, hogy nézze meg, mi lehet a probléma.

2016. ápr. 17. 09:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Meg oldódott. Át állítottam más országra aztán kerestettem.
2016. ápr. 17. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!