Misi0023 kérdése:
Miért szólnak rosszabbul az új hangszórók a kocsimban?
Figyelt kérdés
Lecseréltem a gyári blaupunktokat a cliomban egy sokkal nagyobb teljesítményűre. Még a pioneeer végfok hajtja meg őket de tervben van h rákötöm hátul egy erősítőre. Észrevettem, hogy ha hangosabban hallgatok zenét akkor torzít ott ahol a másik még nem szokott. Ez amiatt lehet hogy túl nagy teljesítményűek és a rádió nem tudja rendesen meghajtani?2016. ápr. 9. 10:55
1/3 anonim válasza:
Lehet, hogy terhelhetőbbeket vettél, de az érzékenysége nem olyan jó volt mint az előzőnek. Konklúzió: erősítőre kell kötni. :)
2/3 dirtboy válasza:
hangszórónak terhelhetősége van nem teljesítménye,a hangszóró passzív alkatrész,sehány Wattos.
a ráírt Watt szám azt jelenti rms nél hogy hosszú távon képes elviselni.
ha a fejegységed 15Wattra képes akkor hiába raksz rá 150W rms terhelhetőségű hangszórót akkor is 15Wattot fog kapni.
a gyári hangszóró arra lett tervezve hogy fejről hajtják,pi csányi teljesítménnyel.
ezért azok érzékenyek,kis teljesítménnyel is hangosak,vékony,gagyi papírmembránjuk van általában,így alacsony MMS érték /mozgó tömeg/ érhető el.
egy utólag vett hangszóró már erősítőről való hajtásra való,fejről rosszabbak mint a gyári hangszórók de erősítőtől sokkal jobbak.
persze megfelelő erősítő kell,nem minden szett és erősítő jó páros.
3/3 A kérdező kommentje:
Éééértem, mondjuk ez a dobozára is rá van írva h erősítőről kell hajtani. Csak meglepődtem h ilyen sz*rul szól a gyári gagyi után. A hangszóró egyébként egy kicx icq 5.2-es szett és egy pioneer mvh 560 bt a fejegység. Köszi az infót, nézek valami erősítőt hozzá.
2016. ápr. 9. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!