Hogy lehet az, hogy egy külső merevlemez a számítógéphez kötve jól működik, az okosTV-hez kötve pedig már nem?
Vettem egy 2 TB tárhelyű Toshiba külső merevlemezt usb3-as, de a leírása szerint usb2-vel kompatibilis. Elsődlegesen a 3D TV-mhez vettem, hogy arról játsszam le a 3D filmeket. Amikor a számítógéphez csatlakoztattam, gond nélkül működött, fel is másoltam rá kb 1 TB 3D filmet. A vinyó LED lámpa kéken világított.
Amikor azonban a TV-vel kötöttem össze (USB 2-es hosszabbítóval), már furcsán viselkedett. A LED lámpa fehéren világított, vinyó furcsa kattogó hangot adott kb. 3 másodpercenként, a kattogások között próbált felpörögni, de nem sikerült neki. A TV persze nem ismerte fel. Megpróbáltam a saját USB kábelt közvetlenül a TV-be dugni, a LED lámpa még mindig fehér, de már a vinyó nem kattogott. Aztán kb 10 másodperc múlva a TV írta ki, hogy az USB eszköz túláramot kapott, a merevlemez ekkor ki is kapcsolt.
Gondoltam ennyi volt a külső vinyó, kész, elszállt, vége... de nem. Visszakötve a számítógépre ismét kék LED lámpával világít, gond nélkül tudok rá másolni, az összes filmet lejátssza.
Vajon a TV-n miért nem működik rendesen, a számítógépen meg miért igen?
A TV amúgy egy Panasonic P50ST60E típusú TV. Van egy másik külső vinyóm is, az régebbi fajta és még "y" alakú USB kábele van (azaz 2 USB portba kell bedugni), az gond nélkül működik a TV-n.
Lehet, hogy az új vinyó nem kap elég áramot a TV-től? De akkor miért azt írta ki, hogy túláramot kapott? Nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!