Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy Ultra HD TV vásárlása...

Egy Ultra HD TV vásárlása előtt állok, ilyen TV-n hogyan lehet lejátszani a tartalmakat?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy letöltök valamilyen UHD filmet azt ráteszem pendrive-ra bedugom a TV-be és működik is? Vagy csak rendesen Bluray lejátszóról lehetne futtatni?

2016. márc. 16. 14:15
 1/5 Osynho ***** válasza:
Nem nagyon van rá tartalom. Milyen tv-t veszel? Nem sok ertelme van szerintem a 4K-nak.
2016. márc. 16. 18:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Vagy LG vagy Samsung TV-t szeretnék venni 140-160 ezer forintos kategóriában, tudom hogy egyelőre nincs rá sok minden de a jövőre is gondolok és ami jobban érdekel hogy most ahogy olvasom van ez az upscaling dolog a 4k TV-n ami a FULL HD tartalmat "közel" 4k minőségre skálázza fel ezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata? Hogy a felskálázott FULL HD legalább néz ki úgy, mint a natívan megjelenített FULL HD?
2016. márc. 16. 19:58
 3/5 Osynho ***** válasza:

Ennyi pénzért egy kisebb, belépő kategóriás 4K tv-t kapsz, amihez viccesen közel kell ülni, még ha lesz is rá tartalom. Távolabbról meg semmi értelme ennek a felbontásnak, mivel egyszerűen nem látod a különbséget. A 4K-nak 65" felett lehet értelme, de inkább projektoroknál.

[link]

A másik, hogy a mozgásmegjelenítése ezeknek nem az igazi. Inkább vennék ennyiért egy jobb általános képminőségű full hd tv-t.

Az ilyen felskálázások sosem tökéletesek, minden belenyúlás egyéb képi hibákat fog okozni. Nagy gond egyébként nem lehet a két felbontás között, mivel ugye pont 4x-es a felbontás.

2016. márc. 16. 20:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, azt olvastam sok helyen hogy kis képernyőre nem éri meg, de igazából azért vennék 4K-t mert a FULL HD se sokkal olcsóbb és nagyrészt közelről nézném talán 1m-en belül csak tényleg ettől a felskálázástól tartok mert elég nehéz róla bármit is találni sok helyen írják hogy szebb a felskálázott 1080p a natívnál de olyat is olvastam hogy rondább és ez azért lényeges mert való igaz hogy a tartalom 90%-a úgyis full hd lesz, de a választ köszönöm.
2016. márc. 16. 20:24
 5/5 Osynho ***** válasza:

Egy ennyibe kerülő full hd jobb általános képminőségben. Persze te tudod. :)

Szebb semmiképpen se lehet a natívnál.

2016. márc. 16. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!