Led dióda bekötése erősítőbe?
Figyelt kérdés
Egy végfokerősítőbe szeretnék egy úgynevezett power azaz bekapcsolást jelző ledet ki cserélni, mivel a jelenlegi színe piros és a clip ledeké is ilyen, mikor sötétben dolgozom elég gyakorta keverem össze őket, így ezt az üzem alatt jelző piros ledet szeretném ki cserélni egy kék színűre. Tudna nekem segíteni valaki hogyan forrasszam be e helyére az új ledet?? Mert adott az új led dióda a pozitív és negatív szárával ez eddig oké és tudom is melyik melyik de az erősítőben ha ki forrasztom a régi ledet honnan tudjam melyik a pozitív és negatív vége? milyen irányban forrasszam be az újat??? Műszerem ehhez nincs, szóval méréssel nem tudom meg állapítani melyik a pozitív és negatív oldal, hogy máshogy tudnám meg hogyan forrasszam be helyesen???2016. márc. 10. 23:29
1/4 anonim válasza:
Ha nincs műszer, akkor csak próbálkozással.
Vagy elsőre lesz jó, vagy másodikra.
2/4 electroman75 válasza:
Belenézel a led-be és látszik a két elektróda(anód-katód) nagyon jól meglehet különböztetni őket. Ha ugyanúgy rakod be az újat működni fog, ha fordítva akkor sem megy tönkre csak nem világít:))
3/4 Gugu Gabor válasza:
Cdak kis seggítség az elöző válaszolóhoz
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:) Hasznosak voltak, rendben akkor nem lesz nehéz dolgom.
2016. márc. 11. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!