Milyen trafót vegyek az erősítőbe?

Figyelt kérdés
Pioneer A-209R típusú erősítő,utánanéztem a neten hogy milyen volt a régi,annyit már tudok hogy 2 x27 voltos,az erősítő hátulján írja hogy 130 watt (a trafón sajna csak valami kódot találtam),gondolom ez a max fogyasztását jelenti,a régi trafó nem toroid hanem kocka típus,egy 27 voltos toroid trafó annyiba kerül mint amennyiért vettem az erősítőt,kipróbáltam egy 2x16 voltos kicsi 15 wattos mélynyomó trafójával a gyufánál alig nagyobb a trafó,kb pont annyit adott le mint a mélynyomó,12 ,13 vattot, de most találtam egy toroid trafót használtan, 2x20 voltos és csak annyit ír rajta még hogy 4A a hirdetésben még annyi van hogy 1.8Kg 100 mm széles és 50 mm magas (bőven elférne) ,elég lehet ez az erősítőnek? csak 4000 forint,az a 7 volt különbség sokat számít?A régi trafó szerintem nem volt 4 amperes,hevült is mindig,gondolom aki eladta tudta hogy nem sokáig bírja azért adta ilyen olcsón az erősítőt (11 ezerért),szóval nagyjából leadja majd ezzel a 2x20-as 4 amperes toroid trafóval azt a 35-40 vatott mint előtte vagy dobjam ki a francba, ne költsek rá?

2016. jan. 17. 17:52
 1/6 A kérdező kommentje:
Közbe megtaláltam a kód alapján a saját trafója 95 wattos volt és 27 voltos, ez meg 160 vattos ,de csak 20 voltos,mennyivel fog kevesebbet leadni az erősítő vele?
2016. jan. 20. 19:01
 2/6 tamás-pc ***** válasza:
Sajnos az a 7 volt nagy veszteség, viszont elvileg így a névlegesnél kisebb ellenállású hangszórókat is lehet rákötni, ugyanis minél nagyobb a tápfeszültség annál nagyobb a teljesítmény magasabb ellenállásokra, és minél kisebb annál kevesebb. Ez viszont nem azt jelenti, hogyha kap 300V ot akkor problémamentesen kilowattokat fog ereszteni, érdemes a nyári feszültségek környékén maradni.
2016. jan. 27. 19:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,végül úgy oldottam meg hogy a 20 voltos toroid trafó mellé még betuszkoltam egy 2x12 voltos 2 amperest is(ingyen guberáltam) mert a 20 volt tényleg kevés volt kb. 30 wattot adhatott le ha egy kicsit megeresztettem már torzított,,egyenirányítottam a feszültségeket és sorba kötöttem,így 2x32V-al 6 amperrel lead legalább 70 wattot 8 ohmon torzítás nélkül, a 120 wattos hangfalaim alig bírják olyan basszusa van így ha feltekerem ropognak majd szétszedi a mély hangszórókat,az eredeti trafójával jó ha 40 wattot leadott, torzított már kb. 35 wattnál , meg tettem ventilátorokat a végfokokra.Azért a kis sz@rból jó kis erősítő lett.:)
2016. febr. 3. 23:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Majd ha lesz egy kis időm lekapom a tetejét, lefotózom és elküldöm.
2016. febr. 3. 23:59
 5/6 A kérdező kommentje:
2016. ápr. 7. 10:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Azóta kicseréltem a ventilátorokat,sokkal csendesebb lett.

[link]

2016. ápr. 17. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!