Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy quad 405 ös erősítőm...

Van egy quad 405 ös erősítőm és amikor fel tekerem maxra vagy a feléig akkor el kezd zúgni a hangfalam mitől lehet? Erősitöbe trafót cserélni?

Figyelt kérdés
2015. dec. 10. 13:07
 1/10 anonim ***** válasza:
A kondi gyenge, a tapegysegjeben. Nezd meg mekkora van benne es tegyel ra parhuzamosan ugy ugyanolyan ujat, es probald ki.
2015. dec. 10. 14:12
 2/10 A kérdező kommentje:
4 db 3300qf 100v os van benne
2015. dec. 10. 15:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Zúgni vagy búgni? Utóbbi a rosszul megszűrt hálózati feszültségtől szokott kialakulni általában, vagy csak simán el van cseszve a panel (már lehet a tervezéstől) és földhurok alakult ki.
2015. dec. 10. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Amúgy mekkora az áramfelvétele maxon járatva az erősítőnek? Én min. 5-6000uF kapacitás értéket használok Amperenként, bár erősítőbe szimpla kondenzátorok helyett inkább egy LC szűrőt látnék szívesebben.
2015. dec. 10. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:

#2 a 4 darab párhuzamosan van? Vagy a hangfak hídba van kötve a táp és eősítő közé?

Amugy egy oszcilloszkóp rögtön kimutatná ha a kondikon változik a feszültség nagy telhesítményen.

2015. dec. 10. 19:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Az erősítő 2x100w úgy van a jobb oldalnak 2 darab kondi meg a balnak de ha az aux egyik fele van bent akkor nem búg csak a mindkettő benne van
2015. dec. 11. 21:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha jól értem csak az egyik hangfal búg? Akkor a kondi lesz, a kettő közül az egyik amelyik azon a sávon van amelyik búg.

Próbálj párhuzamosan kötni egy egy kondit.

2015. dec. 12. 10:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Mind a kettő de ha csak az auxbol egy oldal van rákötve akkor semmi

Magyarul ha egy oldal megy nem búg ha csak az aux fele van bedugva

2015. dec. 12. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:

100 Watt 8 Ohmos hangszórón 3,5 Amperes áramot küld keresztül és ehhez van 6600uF-os kondenzátor. Pff.

Nézd meg mit írtam a 4. hozzászólásban, ahhoz tarts magad és nem lesz ilyen problémád. Jó, tudom drága a kondenzátor, de egy ilyen erősítőben ezt (is) meg kell fizetni, míg mondjuk egy komoly csöves erősítőben (max. pár tíz Watt csatornánként, mégis 20-szor annyiba kerülni mint a te Quad 405-ösöd) a csöveket meg a transzformátorokat (meg a szaktudást!). Olcsón nem lehet jó minőséget elérni, már sokan megpróbálták és bele is buktak.

2015. dec. 12. 20:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor ki cserélem a kondikat...
2015. dec. 12. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!