Van egy quad 405 ös erősítőm és amikor fel tekerem maxra vagy a feléig akkor el kezd zúgni a hangfalam mitől lehet? Erősitöbe trafót cserélni?
#2 a 4 darab párhuzamosan van? Vagy a hangfak hídba van kötve a táp és eősítő közé?
Amugy egy oszcilloszkóp rögtön kimutatná ha a kondikon változik a feszültség nagy telhesítményen.
Ha jól értem csak az egyik hangfal búg? Akkor a kondi lesz, a kettő közül az egyik amelyik azon a sávon van amelyik búg.
Próbálj párhuzamosan kötni egy egy kondit.
Mind a kettő de ha csak az auxbol egy oldal van rákötve akkor semmi
Magyarul ha egy oldal megy nem búg ha csak az aux fele van bedugva
100 Watt 8 Ohmos hangszórón 3,5 Amperes áramot küld keresztül és ehhez van 6600uF-os kondenzátor. Pff.
Nézd meg mit írtam a 4. hozzászólásban, ahhoz tarts magad és nem lesz ilyen problémád. Jó, tudom drága a kondenzátor, de egy ilyen erősítőben ezt (is) meg kell fizetni, míg mondjuk egy komoly csöves erősítőben (max. pár tíz Watt csatornánként, mégis 20-szor annyiba kerülni mint a te Quad 405-ösöd) a csöveket meg a transzformátorokat (meg a szaktudást!). Olcsón nem lehet jó minőséget elérni, már sokan megpróbálták és bele is buktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!