Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ti vennétek iPad termékeket...

Ti vennétek iPad termékeket OLX-ről?

Figyelt kérdés

Szóval ráakadtam egy csávóra, aki bomba áron áron Apple termékeket. Állítása szerint Belgiumból származnak, számla és 1 éves nemzetközi garancia jár velük (aktiválás után). Erdélyből írok, tehát román lejben vannak az árak. Az iPad air 2, ami price.ro-n (arukereso.hu román megfelelője) közel 2000 ezer lej, azt az illető 1550 lejért árulja. Felbontatlan doboz, és futárral küldené, amit fizetés előtt ellenőrizhetek. Valahogy számomra "túl szép, hogy igaz legyen". Érdemes belevágni egy ilyen üzletbe? Ráfázhatok? Az illetőnek rengeteg Apple terméke van. Mind hamisítvány lenne? Valamilyen jó tanács esetleg?

Róla van szó:

[link]

2016. febr. 26. 10:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha gyári bontatlan, akkor hogyan ellenőrzöd, hogy mi van a csomagban???

Mert az egy dolog, hogy kibontod a külső csomagolást, de honnét tudod, hogy mi van az iPad dobozában.

A csalók simán vissza fóliázzák miután kivették a cuccot. Volt erről cikk is, hogy vannak ilyen gépek egész olcsón.

2016. febr. 26. 21:33
 12/17 anonim ***** válasza:
A kibontás azt jelenti, hogy kibonthatod és megnézheted a terméket, tehát a belső dobozt is kinyithatod, kezedbe veheted a terméket.
2016. febr. 26. 21:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Másképp hogyan? Beletesz egy fadarabot és megrázod, hogy van benne valami?

[link]

Az ábrák mutatják, ha még nem is ért valaki románul.

Tehát, ha ilyen formában rendeled meg, fizetés előtt kibonthatod és leellenőrizheted a terméket.

Tegyük fel, van egy szoftverhibás széria, amit azonnal nem veszel észre, pl. nem működik a wifi. Ezt azalatt a tíz perc alatt, nem biztos, hogy kiszúrod. Vagy bármilyen más ilyen rejtett hiba. Erre vonatkozott a kérdésem.

Azt azért kétlem, hogy valaki ilyen ipari jelleggel árulná a kamu termékeket. Tegyük fel valakit becsap. Az illető azonnal panasz tesz az OLX-nél, feljelenti a rendőrségen. A név és cím megvan, kinek viszi vissza a futár a pénzt. ÉN ebben azért nem hiszek. A bűnözőnek is van annyi esze, hogy erre rájöjjön. A kamu termékeket általában utcán árulják.

2016. febr. 26. 21:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Tehát szerinted a gyári csomagolást is engedi a futár kibontani? Mert ha igen, akkor nem is értem, hogy miért nem rendeled meg.

szoftverhiba??? Viccelsz??

2016. febr. 26. 22:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Most kérdeztem meg, hadd lám, mit válaszol. Ha meg nem engedi, akkor nem fizetem ki, ilyen egyszerű.

Ha meg elmegyek hozzá személyesen, csak ki kell bontsa előttem, nem? Akkor nem mindegy, hol bontja ki? Csak nekem nem ér meg annyit, hogy több száz kilométert utazzak egy ilyenért. Elmegyek hozzá személyesen és a lezárt dobozt kifizetem, oszt jó napot? Természetes, hogy kibontja. Ha én árulnám, én sem bontanám ki addig, amíg nincs konkrét vevő. Ha meg kibontod, azt mondják, hogy már nem új.

2016. febr. 26. 22:11
 16/17 A kérdező kommentje:
Válaszolt az illető: kibonthatom és kipróbálhatom.
2016. febr. 27. 08:24
 17/17 anonim ***** válasza:

10-15 perc általában elég arra, hogy eldöntsd eredeti-e. Mindenek előtt elkérném emailbe a sorozatszámát, amit az Apple oldalán tudsz ellenőrizni. Sokat mondjuk nem ér, de kiindulásnak jó. Amennyiben tényleg bontatlan, kis szuflának kell benne lennie, de mivel a töltő próbája miatt úgyis tölteni kell, ezzel nem lehet baj. Wifi kapcsolat kell mindenképp: Apple ID-vel belépsz, majd iCloudba is, Touch ID-t is kipróbálod. Ha ezek rendben vannak, nagy baj nem lehet. Nagy segítség, ha már volt Apple terméked, de ha nem, akkor kérj meg valakit, akinek van/volt, hogy segítsen, mert aki napi szintem használja egyből levágja ha, valami nagy gebasz lenne. Gombokat kipróbálod, esetleges pixelhibákat megnézed, kamera, hangszóró, jack csatlakozó teszt pár perc alatt megvan. Ha az AppStore-ból is tudsz letölteni (sok klón a megszólalásig hasonlít az eredetire, csak ha Androidot futtat, nem oda fog belépni, hanem a Google Play-re), akkor szerintem eredeti.

Érdemes lehet utánajárni a faszinak; értékelések, facebook stb.

2016. ápr. 14. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!