Egy (zöld) lézer pointer fényét egy nagyító "fel tudja dobni"? (példa + másik kérdés lent)
1,
Pl.: Van egy 50 Mw teljesítményű pointered és a fénye elé oda raksz egy nagyítót.
2,
Védőszemüveg hány Mw-tól szükséges? Köszi!
Nagyítóval nem fogsz csodát tenni mert a lézer attól lézer hogy alapból nagyon kicsi a nyaláb széttartása.
Gyakorlatban azt tudom tanácsolni hogy viselj védőszemüveget, szerintem jobban jársz mintha szó szerint benézed.
A nagy m (M) az a mega, remélem csak elírtad és nem egy 50MW os lézerrel akarsz játszani :)
Na már nem mondom megint, de ezt a MegaWatt és milliWatt dolgot én is akartam mondani. :)
Mutatok egy videót, amit egy 40 mW-os lézerről készítettem. Próbáltam rávetíteni különböző sötét színű dolgokra a fényét, de nem történt semmi. Aztán tettem elé egy kicsi gyűjtőlencsét és úgy már tudtam írni a colás műanyag flakon fekete fóliájára. Azért meg kell mondanom, a 400 mW-ostól már a fólia is elolvad, nem csak a festék rajta, mint a 40 mW-osnál.
https://www.youtube.com/watch?v=uHl5OrsmDio
A 400 mW-os vetített fényét már nem nézem tartósan még fekete felületen sem védőszemüveg nélkül. Az már sok lenne még úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!