Mit jelent az pontosan egy fülhallgatónál, hogy 103dB-es? Honnantól károsodik a hallás?
Figyelt kérdés
Szeretnék új fülhallgatót venni, de olyat szeretnék, amitől nem károsodik a hallásom, viszont én nem értek az ilyenekhez. A 103dB a maximumot jelenti, amikor a legjobban fel van hangosítva az eszköz? Én kb.1-1.5 órát szoktam fülessel zenét hallgatni 10-30%-on, pont azért, hogy ne legyen semmi gond a hallásommal. (Azt hozzá kell tennem, hogy kis mértékű zaj mellett van, hogy a 10% is hangos szokott lenni, szóval azt szeretem, ha nem ordít a zene.) Jelenleg őt szemeltem ki: [link] 2016. febr. 7. 14:07
1/5 dirtboy válasza:
ha halkabban akarod hallgatni akkor lejjebb veszed a hangerőt,ezen mi a bonyolult?
ha félted a hallásod akkor inkább fejhallgatót vegyél,az jobban kizárja a külső zajokat és így kevesebb hangerő is elég.
3/5 anonim válasza:
Egész más és pontosan meghatározott a jelentése.
Azt jelenti, hogy 1mW meghajtó (erősítő) teljesítményre 103dB-es hangnyomással "válaszol".
Bizonyos értelemben jobb, ha minél magasabb az érték.
De ez olykor csak más jellemzők rovására emelhető.
Hogy mely az a más jellemző, arról mélyen hallgatnak. (Frekvenciamenet, torzítás.. )
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2016. febr. 9. 15:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!