Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik autó erősítőt válasszam...

Melyik autó erősítőt válasszam? CarPower Power-4/600 vagy CarPower Power-1/1000D Az erősítővel kettő Hifonics BRX12D4 BRUTUS-t (2 x 4 Ohm/db. ) szeretnék hajtani.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy elvileg a monoblock az ideális a mélynyomókhoz, de mégis miért lenne az jobb? Miért jó minél alacsonyabb ohmon hajtani a mélynyomókat? Melyikre hogy célszerű rákötni a mélynyomókat?

CarPower Power-4/600 [link]

CarPower Power-1/1000D [link]

BRX12D4 BRUTUS [link]

2016. febr. 2. 10:46
1 2
 1/11 dirtboy ***** válasza:

Azért is nem jó mert a 4csatonrások nem nyomó hajtásra vannak tervezve,nem olyan stabil a tápjuksem.

másik hogy abban 4 erősítő van ha úgy vesszük,ezek közt lehetnek sőt vannak is eltérések.

ha hidalod őket és fogod akkor is 2 külön csatorna lesz.

a potik minden eltérhet picit és az pont elég ahhoz hogy a két nyomó nem pontosan ugyan olyan jelet kap,nem pontosan egyformán mozognak majd.

egy 1 csatornás már nyomókhoz van tervezve,sokkal stabilabb, és párhuzamban két dupla 4ohm tekercses nyomóval ki is tudod használni az 1ohm stabilitást.

egyébként nem ajánlom ezeket az erőket.

kicx qs1-600 ról is leszalad 1ohmon 1,5kW és 72ezer az új ára.

98ért meg van qs1.900 ami meg 2kw-os.

csak bírd őket tápolni mert ide kevés a 70Ahs ólomsavas aksi,azokat úgy berántja mint a büdoszart.

2016. febr. 2. 13:22
 2/11 A kérdező kommentje:

Miért nem ajánlod őket?

Ezt írták róluk:

CarPower Power-4/600 : Autóhifi magazin 05/2007: "Ár/teljesítmény arány: ****** (a maximum) • Egy igen figyelemre méltó, nagyteljesítményű erősítő meggyőző felszereltséggel. Nagyon jó vétel.”

CarPower Power-1/1000D : Car&HiFi magazin, 04/2007: "Egy teljesítménybomba • Értékelés: csúcskategória • A POWER-1/1000D erőteljes mélyhangvisszaadásra képes nagyon alacsony frekvenciákon is. Nem ijed meg a teljesítményzabáló mélyhangszóróktól sem: azok bármekkora kitérést is bírjanak, mélybasszus frekvenciákon a POWER-1/1000D megmutatja, ki az úr.”

Egyébként 100 Ah-os az akku

2016. febr. 2. 13:44
 3/11 dirtboy ***** válasza:

ja hogy ilyen magazinok alapján vásárolsz,jól van nem szóltam akkor hallgass azokra akik pénzt kapnak azért hogy bizonyos márkák jó színben legyenek feltűntetve.

gyerekként én is olvastam ilyen szarokat,még ittam bakai gábor szavait a tuning&stereo újságból,közben meg mac audio,sal meg társai voltak benne futatva amikről ma már sokkal tájékozottabbként tudom hogy java részt hullaék.

ilyen hogy helix,brax,zapco,phoneix gold,genesis,dls,sinfoni,focal,macrom,mosconi,µ-dimension,rainbow stb stb amik na tényleg nem szorulnak reklámra mert aki jártas a hifi világban az ismeri ezeket nem is eset szó ott sem.

csak a tömény hulladék istenítése megy ezekben a magazinokban mert azért fizetnek.

a kicx qs meg azért jó nyomáshoz mert olcsó és nagy teljesítményű,valamint elég jól viseli az alul illesztést is.

2016. febr. 2. 14:02
 4/11 A kérdező kommentje:
Még soha nem vettem és olvastam ilyen magazinokat, a linkekről másoltam ki amiket ki írtam. Tudom hogyan működik a média... A monacor csinálja a carpower-t
2016. febr. 2. 14:21
 5/11 dirtboy ***** válasza:

tudom hogy monacor de az a jelenlegi helyzeten nem változtat.

a focal is készít olyat mint az r165s2 meg olyat is mint az utópia 165 w-rc.

egy gyártó mégis össze sem lehet hasonlítani a két hangszóró tudását.

2016. febr. 2. 14:54
 6/11 A kérdező kommentje:
Eltértünk a témától. Konkrétan ezt a 2 erősítőt miért nem ajánlod? A 4 csatornást már írtad,de mi a helyzet a másikkal? Maga a tudásával és a teljesítményével? És miért jó a minél alacsonyabb ohm? Vagy az IGBT?
2016. febr. 2. 15:09
 7/11 dirtboy ***** válasza:

bakker és csodálkoznak mikor elfogy a türelmem.

na le írom még egyszer.

a kicx qs 1.600 minimum ugyan ezt tudja csak nem 85ezerbe kerül hanem 72be,eladni is könnyebb mer a használt piacon az kelendőbb lenne ha arra kerülne a sor.

hogy miért jó a minél alacsonyabb ohm-on való működtetés?

mert annál nagyobb teljesítmény vehető ki az erősítőből.

nem véletlen szerepelnek a teljesítmény adatoknál is felfelé növekvő ohm számoknál egyre kisebb teljesítmény adatok.

2016. febr. 2. 15:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Végre egy normális válasz! Az a + - 10e nem érdekel, nem azért veszem, hogy eladjam. Jót akarok venni és a carpower minőségibbnek tűnik.
2016. febr. 2. 15:42
 9/11 dirtboy ***** válasza:
te döntésed,én is mindig azt hittem hogy na ez az erő lesz a tuti aztán már az 5iket vettem a héten,igaz én leszarom a hangnyomást én más szempontok alapján vásárolok és építek de hangnyomásnál is nagyban megy a cserélgetés.
2016. febr. 2. 18:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Ha 5-ot vettel egy heten,akkor az nem lehetett jo minoseg :) En sem hangnyomasra megyek,de azert szoljon is,ha ugy akarom. Jelenleg is van,de nagyon le van szigetelve a csomagtartom,es igy az utasterben nem olyan tuti. e39-em van,most is a csomagtartoba akarok epiteni egy bandpass ladat amibol a reflex nyilas a hatso konyoklon (sizsakon) keresztul menne be az utasterbe. Szoval szerintem boven eleg,meg sok is...
2016. febr. 2. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!