Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tévé trafó hiba lehet, vagy...

Tévé trafó hiba lehet, vagy mást is tönkretett?

Figyelt kérdés

Egy Sony KV-21 xrtd 29 éves tv-röl van szó Egyszer kezdett zöld szinű lenni a kép, és elég hangos durrogós hang volt, és nagy hangja is volt a tv-nek, hátranéztem szikrázott és elég világos fény volt a tv belsejében, a tv világítója is ki alut, utána lekapcsolta magát a tv, égett szag lett. Másnap vissza dugtam a tévét és csak szikrázik és égett szag lesz, vagy megse mukkan nik, és már bese kapcsol. Tv tetején a réseken belenéztem, van benne egy szürke cső és meg van repedve.

Nagyon jó tévé volt, 2000 óta egy szerelő-se látta.

Szerintetek mi lehet a baja?

Érdemes lenne még megcsináltatni, mennyibe kerül a javitása kb?

2016. jan. 2. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján: valószínüleg végleg elhalálozott. Ha esetleg lennének hozzá alkatrészek (amit erősen kétlek, pláne ha a képcső is elszállt), akkor sem lenne érdemes megjavíttatni. Az alkatrész ára + a javítás olyan sok lenne, hogy a töredékéért tudsz venni egy használtat, ami még több évet elmegy.(ráadásul az esetleges javítás után lenne egy olyan tv-d, amiben bármikor bármi tönkre mehet, korszerűtlen, stb...)

Szóval, ne foglalkozz vele! Nem éri meg!

Nézz körül a használtak között. (lakóhelyedtől, pénztárcádtól, szállítási lehetőségtől függően)

Gondolom az anyagiak miatt nem tudsz újat venni, azért használtad még mindig ezt...

2016. jan. 2. 21:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Lehet akkor nem is a trafóval van a gond, széjjel szettem a tv-t, csináltam róla videót nézd meg. https://www.youtube.com/watch?v=-eeTY_STpQ4
2016. jan. 2. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok tv-műszerész. Nekem ez a nagyfesz trafó melletti résznek tűnik(a szétdurrant alkatrész melletti öntött "burkolatú"-ra értem) Egy szerelő kapásból vágná az alkatrész nevét. (Dehát a kiszállási díj + hiba megállapítás + javítása + még amit magával vitt a szétrobbant alkatrész...) Azért csak egy 29 éves gépről van szó. Már a képcsöve is elég gyenge lehet. Az elkók is a kiszáradás határán lehetnek... Ha a nagyfesz tekercs elszállt esetleg, az szerintem önmagában közelít a 10 000-hez...

Csak azt tudom mondani, amit az előbb: emlékek ide, megszokás oda, szerintem kukázd le a tv-t.

Ilyen képátlójú Sony-t (jóval fiatalabbat) 5-8 ezer között lehet venni. Ennek a javítása min. a duplája, de inkább több.

Nekem ez a vélenényem...

2016. jan. 2. 23:28
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen trafó oldalán van csak fölötte ahol vannak a kondik biztosítékok, de szerintem a trafó csinálta ugyan ilyen hangja volt a tv-mnek mikor kezte megadni magát yotube-n találtam róla videokat: [link]

[link]

2016. jan. 2. 23:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Igazad van.

Inkább vettem, egy új Sony tv-t.

Köszönöm a választ!

2016. jan. 4. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!