Milyen autós erősítőt, mélynyomót vegyek (bővebben lent)?
Egy 2000-es Hyundai Coupe-ról lenne szó.
Nincsenek nagy igényeim, csak egy kicsit több basszust szeretnék, mert a gyári elenyésző.
AKAI CAU-7160 fejegység van az autóban, gyári hangszórókkal.
Nem szeretnék sokat költeni, nem akarom felébreszteni se Marinénit se a szomszédságot.
ma 12:38
nem nem nem,itt igaza van a kérdezőnek.
a szett sajnos nem fog mélyre menni nála.
egyrészt azért mert nincs az ajtó bitumenlapozva,az kb plusz 10ropi.
másrészt meg azért mert a 22ropis szettek egyik sem az a kick bass féle,alacsony Fs-es hangszóró.
egy pro 6020 egész mélyre megy de az meg több mint 50ropi szóval nem lesz neki sok értelme a szett cserének mély szempontból,főleg fejről hajtva.
mélyközép mélyéhez kell még csak igazán erősítő.
egy kis olcsó kétcsatornás pl mac mpx2000 használtan és egy használt phonocar 077 zárt ládában kb 16ból meg van és jobb mint az aktív balu.
az a balu egy vicc.
7,5A a biztije,A/B osztályú erősítő van beépítve.
tehát 13,8V feszültség mellett 103W áramfelvételnél kiolvad a biztosíték.
A/B osztályú erősítője jó ha van 60% hatásfokú,tehát nem hogy 75W rms-re képes de még maximumnak sem éri el.
maximum 62W-ra képes,rms kb a fele.
egy nyomómembránját lengetni persze elég,ahhoz nem kell sok Watt,egy ceruza elem is képes megmozgatni,ahhoz kell erő hogy kordába is legyen tartva,feszes legyen,jó legyen a csillapítása,jól kövesse a frekvenica váltásokat,és hogy megfelelő sebességek bírja elindítani.
de hát ez mind nem lényeg,a balu mint megtudtuk kiváló márka és szuper vétel lesz 22ezerért.
Nem tartom magam szakinak, csupán a hobbim a hangosítás, ici-picit értek hozzá. Gondolom én!
A helyedben gyűjtögetnék egy kis plusz pénzt, légy türelmes, hidd el nekem meg fogja érni.
Vennék 2 db ovál hangszórót a kalaptartóba és kész egy kezdetleges valami. Ezt követően a gyári hangszórókat kicserélheted elöl, méretben ugyan akkora, de minőségibb termékre.
Pioneer, illetve a Hertz márkát ajánlom, sajnos ezek drágák.
Mivel ahogy írtad kissé szűkös a kereted, én ezt ajánlom, habár párban 26e.
A másik dolog, amit mondanék, és nem leb*szást várok, hogy rögtön egy jobb minőségű fejegységgel (Pioneer/Alpine) kellett volna kezdened, hisz az adja a digit.jelet a hangszóróidnak, mind mélyet, közepet és magasat. (Ugye ittál már ugye tescos-s kólát, illetve Coca-Colát? Így már tudod mi a különbség.)
nem azért de egy normális komponens szett leszigetelt ajtó mellet ad olyan basszust, ami neked elegendő lenne a leírásod alapján.
Anno nekem is szar volt a hangzás, aztán bitumen lappal leszigeteltem az ajtókat, és fényévekkel jobb hangzás lett a kocsiban, pedig a gyári rendszer volt bent. Aztán vettem egy 42 000 ft-os Rainbow komponens szettet és beraktam. Másik hónapba 39 000 ft-ért vettem egy Pioneer mechanika nélküli fejegységet, és ezt is beraktam. Utánna vagy két hónap múlva összejött a pénz egy két csatornás erősítőre, pont volt egy alig használt Mosconi 55 000-ért, na meg persze ekkor már kicseréltem a kábelezést is normális kábelekre. Mély ládára nincs szükségem mert elég mélyet ad a Rainbow a kiszigetelt ajtónak köszönhetően. Nem kell mindent egyszerre megvenni, lehet fokozatosan is, legalább úgy összeáll egy normális rendszered, amit áttudsz majd rakni a következő autódba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!