Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy kerékpárt milyen gyors...

Egy kerékpárt milyen gyors járművé lehetne alakítani elektronikusan?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki ilyenekkel foglalkozik, nem emlékszem pontosan miket mondott, de valami olyasmit, hogy rá lehetne szerelni egy sima utcai bringára egy erős, 500-1000 wattos(? vagy valami hasonló mértékegységet mondott) motrot, és vennék hozzá egy jó erős, magát töltő lítiumos akkumulátort, persze áttételek, erősített lánc, felni, meg húzókar stb kiegészítőkkel, akkor elvileg olyan bringát lehetne csinálni, ami képes 80-90 km/h-ra is, és a lítiumos akksival több száz kilómétert meg tudna tenni. Ez igaz? És ha igen, mennyibe kerülne mindez? Ismerősöm azt mondta, 250k-ból meg lehetne oldani, ha van egy bringám alapból.

2015. dec. 17. 22:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ja az a "többszáz km" jó ha meg van 60-80 km maximum, a visszatöltősnél, de abban benne van sok hegyi menet is, amit a motor rásegítésű montival tudsz menni akár terepen (1.6 milláért meg is kaphatod)!
2015. dec. 18. 04:59
 12/19 veterán vas ***** válasza:
100%

Nagyon tetszik az a meggyőző érvelés, hogy "láttam ilyet a YouTube-n". :)

Pár millióan látták azt is amikor Copperfieldék Dávidkája eltüntetett egy vonatot, később meg egy felhőkarcolót. BIZONY!!!

Visszatérve a kérdésedre.

Látod itt sokan szkeptikusak az öntöltős, 90km/h- végsebességű falubike megépítésével kapcsolatban. Szerencsére, Neked van egy ilyen okos ismerősöd, aki megoldja 250-ből okosba.

Ezek után nem értem, miért velünk -hitetlenekkel- harcolsz, miért nem csináltatod meg vele?

2015. dec. 18. 10:48
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó, nekem semmi gondom azzal, ha valaki elmagyarázza, hogy hülyeség (persze indokolja is, mert pont az a lényege az egésznek) amit kérdezek, de ha valaki csak sértegetni jön ide, az kissé felhúz. Mindenkinek megvan a maga erőssége, amihez ért, nekem speciel fingom sincs az elektronikáról, de attól még nem vagyok hülye kisgyerek.

Ez az ismerősöm amúgy összerakott már több elektromos bringát is, amivel ő jár, az 250W-os, és rátekerés nélkül megy max olyan 30-35-el (kipróbáltam). Ő mondta, hogy az én váltós bringámat meg tudná csinálni sokkal erősebbre is egy erősebb motorral, de ezek szerint túlzó adatokat mondott. Hát épp ezért kérdeztem meg, mert én sem hittem nagyon el, de akkor majd eszerint fogok pénzt áldozni bele. Korrekt válaszolóknak köszi!

2015. dec. 18. 18:09
 14/19 anonim ***** válasza:

"Nagyon tetszik az a meggyőző érvelés, hogy "láttam ilyet a YouTube-n". :)

Pár millióan látták azt is amikor Copperfieldék Dávidkája eltüntetett egy vonatot..."

Itt nem csak láthatod de magad ki is próbálhatod, te megad ülhetsz fel rá kb 12.000,-Ft körüli bérleti díjért a szombati üzleti túrán és mehetsz a túra csapattal a hegyek közé annak a bringának a nyergében ami erre képes, amit a videón is láthattál.

Ugye, azt a nagy varázslatot nem ismételhetted meg magad is?

Ezt viszont kipróbálhatod magad id, ha nem hiszel a videónak. [link]

2015. dec. 18. 19:20
 15/19 veterán vas ***** válasza:

#14!

Nem engem kell meggyőznöd, a Kérdező szeretne ilyen csudabringát. (köszi, de én maradok a hagyományos tekerésnél)

Szóval, nem azt írtam, hogy nincs semmiféle lehetőség...

Viszont amellett továbbra is kitartok, hogy 80-90km/h végsebességű, több száz kilométer megtételére alkalmas bringát 250.000-ből nem lehet kihozni.

Még akkor sem, ha "magától töltő lítiumos akkumulátor"-ral van szerelve. :D

2015. dec. 19. 13:07
 16/19 anonim ***** válasza:

Na ez igaz! :))

A pillanatnyi helyzet a boltban

1.6 millió forintból 80 km táv kb max 45-el.

Házilag nyilván jóval olcsóbban is megoldható az építés, de a távot nem nagyon lehet megnövelni és a sebesség növelése is jelentős légellenállás növekedést jelent, ami további hatótáv csökkenéssel jár.

2015. dec. 19. 23:30
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyon tetszik az a meggyőző érvelés, hogy "láttam ilyet a YouTube-n". :) "

Azt láttam YouTube-on, ahogy egy sorozatgyártott terméket megvesz, és abból összerakja a biciklit, te igen igen hülye. :D

Ne vonjunk már párhuzamot egy bűvészmutatvány, meg egy legyártott termék tesztje közt, aminek ráadásul bemért paraméterei is vannak!

2015. dec. 20. 02:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekünk ithon egy elektromos z-tech 18 van 1000 wattos motorja van és 5 cellás 20 aksija amivel kv 40-50 km ert tudtunk megtenni 2 személlyel !
2016. júl. 28. 19:00
 19/19 anonim ***** válasza:
A végsebessége 25 km !
2016. júl. 28. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!