Egy egyszerű HD tv-n hogy lehet 1080p felbontás?

Figyelt kérdés
Egyszerű hd tv-m van (nem full hd),most szereztem be egy xbox onet es beállításokban megláttam hogy átlehet allítani 1080p-re,azthittem hogy nemfog bejönni semmilyen kép,de meglepetésemre nem így történt,valaki eltudná nekem ezt magyarázni?És 100% hogy a tv-m nem full hd,ez áll dobozán is

2015. dec. 17. 16:13
 1/4 Osynho ***** válasza:
100%
A full hd jelből annyit jelenít meg, amekkora a felbontása.
2015. dec. 17. 16:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy a játékod kimeneti felbontása bármekkora, a tévé nem feltétlenül abban az üzemmódban jeleníti meg.

Szóval semmi trükk nincs.

2015. dec. 17. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:

A képernyő valós fizikai képpontokból áll, filmek és játékok képei viszont csak virtuálisakból, így a képernyő és az adás felbontása egymástól teljesen független tud lenni. Az adásnak megvan a saját, teljes felbontása, hogy hány képpontból áll, és a képernyőtől függ, hogy abból mennyit jelenít meg.

Fordítva is működik, hogy az adás felbontása kisebb, mint a képernyőé, de ekkor homályos és elmosódott lesz a kép, szerencsére ez nagyon ritka eset!

2015. dec. 17. 17:57
 4/4 Osynho ***** válasza:

"Fordítva is működik, hogy az adás felbontása kisebb, mint a képernyőé, de ekkor homályos és elmosódott lesz a kép, szerencsére ez nagyon ritka eset!"

Ritka eset? A "kölcsönzőket" nézegetve, az emberek döntő többsége még mindig az SD minőségű filmeket tölti le! Ha mellétesszük, milyen tv-k, milyen számban fogynak a boltok polcain, akkor világossá válik, hogy siralmas a helyzet. Emberünk megveszi a lapostévét (akár hitelre is, csak legyen neki) barátokköztre, meg xvid filmekre. Sőt, most a 4K a menő, csak nem tudom azok mit és milyen messziről néznek? :/

2015. dec. 17. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!