Vettem egy 3D-s FULL HD TV-t. Összekötöttem a már meglévő HDMI kábellel, de nem megy az 1080p felbontás. Mi lehet a probléma?
Azért mert a játékok 99%-a csak 720p,a PS3-ban levő scaler pedig gyengébb,mint az Xbox360-é,és nem képes 1080p-t generálni.
Amúgy meg szabad kérdezni a TV típusát?
Nem játszani szerettem volna, csak alapvetően bekapcsolni/kipipálni az 1080p-t is, pl. Blu-Ray filmek nézéséhez.
Akkor ha jól értem a PS3 valójában nem tudja az 1080p-t?
TV típusa Toshiba 40TL938
* Mit tud a category 1 kábel?
Ez a kategória teljesen minimális dolgokat szavatol: nevezetesen azt, hogy a kábel átviszi a 720p és 1080i képet. Igen, jól olvasod, az 1080p (és a szintén már a HDMI 1.0-ban is specifikált 1200p) átvitele sem követelmény. Lehet, hogy átviszik, de erre vonatkozóan semmi garancia sincs.
Forrás: [link]
Tehát ha a hdmi kábeled olcsóbb fajta, nem garantált, hogy átviszi az 1080p-t.
Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
A válaszaitokból és a TV hivatalos weboldalán található információk alapján, miszerint a készülék tudja az 1080p-t, nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a HDMI kábel lesz a hunyó.
A PS3 egy igen intelligens készülék. Ezért is van az, hogy érzékeli - azáltal, hogy a felbontás beállításainál be lehet pipálni az 1080p-s felbontást - hogy a TV tudja, de beállítani már nem tudod, hisz a kábel nem képes ezt a felbontást kezelni.
Kedves Mindenki!
Jelentem, tegnap felkerekedtem, és vettem egy olyan HDMI kábelt, amin fel volt tüntetve, hogy 1080p valamint 3D kompatibilis, és megoldódott a probléma. :)
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!