Hogyan lehet megtudni egy házimozi erősítő IEC aljzatában lévő érintkezőkről, hogy melyik a fázis?

Figyelt kérdés

A szokásos jelzések nem szerepelnek benne, mint N, vagy L, hanem csak egy 2 es szám van az egyik érintkezőnél, semmi más. Az lenne a fázis?

Köszönöm!

#fázis #iec aljzat
2015. dec. 5. 10:12
1 2
 11/15 Szalay Oszkár válasza:

Érdekes, hogy a kérdésre konkrétan senki nem adott választ:

Lásd itt: [link]

Illetve így: Ha van egy mérőműszered akkor minimum 250V állásba legyen vagy nagyobb...majd

A bekapcsolt erősítő fém házára valahol (test) hozzáérinted a mérőműszer egyik pólusát... a másikat valahol a hálózat konnektor nulla vagy földpontjához... ( ehhez én egy hosszabbítót - elosztót használtam segítségnek) A lényeg! Ahol abban az állásban kisebb feszültséget mérsz, tehát kisebb értéket mutat a mérőműszer ott van helyesen kötve a fázis a bemenő erősítő transzformátorára! Ha nincs mérő műszered akkor lehet mással is ... lámpa stb. (google a barátod) Ahol jobbnak hallod!!!

Hogy miért jobb a helyes fázis:

A trafó primer oldala egyik állásban a parazita kapacitáson át kevesebb zaj feszültséget juttat a szekunderre, mivel a 0-hoz lesz közelebb.

A többi kommentre nem írnék inkább semmit. Ha nem cserélsz kábelt az is jó. A kábel egy fizikai anyag, megfelelő kémiai fizikai rácsszerkezettel.

Egyszerű laikusként: Melyik úton haladsz szívesebben? Ami kátyús, gödrös vagy ami egyenletes sima... stb. Minden kábel egy szűrő.

2023. nov. 27. 08:19
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ és a segítő szándékot!

"Melyik úton haladsz szívesebben? Ami kátyús, gödrös vagy ami egyenletes sima..."

Ettől rosszabb példa nemigen akad a világegyetemben a tápkábelek vélt "hangbefolyásoló hatásának" igazolására. Látom, igazi hívő vagy. :) De azért köszi!

2023. nov. 27. 14:55
 13/15 Szalay Oszkár válasza:

Én meg azt látom hogy kár volt megemlíteni... Semmit nem értesz.

Ezért reagáltál így. Hallottál már olyanról hogy rácsszerkezet? Kémia? Fizika? Ilyeneket tanultál? Mágneses tér? Kábelen is haladnak az elektronok? Szerinted? Kristály szerkezet megvan? Monolit kristály? Drága barátom!

Nekem még sok tapasztalatra van szükséged! Addig meg csak mondjad a magadét, amit akarsz!

nov. 17. 19:49
 14/15 A kérdező kommentje:

:))) Milyen cuki, hogy ezt egy évig tartogattad magadban... :)))

És te hallottál már olyanról, hogy kognitív disszonancia? Megerősítési torzítás? Placebo-hatás megvan? Meg is tapasztaltad már? Mert ezeknek igen komoly köze lehet azokhoz a "tapasztalatokhoz", amikből kiindulva kényszeresen felállítjátok az erőltetett, és hozzáértők által milliószor megcáfolt "műszaki" okfejtéseiteket. Drága barátom! Legalább a hifisták szellemi vezérének, Darvas Lászlónak az első törvényét sajátítsd el, és ne próbáld megmagyarázni, amit úgysem tudsz. :)

De szerintem hagyjuk, nem sok értelme van egymást győzködni. Vagy egy év múlva folyt. köv.? :)))

nov. 18. 08:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Hívőkkel nem vitázunk. Ha szerintük az éjféli holdfénynél egy buddhista szerzetes által készített kábel a jó, akkor az a jó, ls pont. Persze szeretnek szakszónak hallatszó ködösítéseket nyomni, nagy arccal, kristályszerkezet, monolit kristály.

Ha látnák, hogy a nagy hangstúdiók nem használnak semmilyen mesekábelt, mesecsatlakozót, és ott készülnek azok a zenék, amikből ők még azt is meghallják, hogy a Paksi 3-as blokk 2-es generátorának csapágya milyen olajban forog... mert bemesélik maguknak.

A tápkábel vitát azzal zártam rövidre, legyen szó kapcsolóüzemű vagy hagyományos tápról, hogy megkérdeztem, az idő kb. felét kitaevő szakaszokban, amikor a pufferkondenzátor feszültsége magasabb, mint az egyenirányított (trafó előtt kapcsüzemnél, vagy utána a hagyományosnál) hálózati feszültség, és az erősítő kizárólag a pufferkondiból dolgozik, akkor milyen módon szól bele a hangba a tápkábel?

Ilyenkor lettem elküldve a francba.

Kettős vakteszt is volt egyszer (amikor a tesztet végző is csak csinálja, de nem tudja mikor mit, mint amikor az orvos sem tudja, melyik fecskendőben van placebó), most nem találom a cikket, ahol a sok nagyeszű megtalálta a legjobb kábelt fülre (nem látták sem a készülékeket, sem a kébelt, és ez egy Samsung monitorhoz mellékelt tápkábel volt... MegaLOL

nov. 18. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!