Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik Tv-t érdemes megvenni?

Melyik Tv-t érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

Philips 55PUH6400

Samsung UE48JU7000

Samsung UE48JU6400

LG 49UF7787

Panasonic VIERA TX-50CX670E

2015. nov. 12. 20:45
 1/1 anonim válasza:

Hasonló helyzetben voltam mint Te, igaz egy kicsi más kategóriában, de leírom amit tapasztaltam hátha segít.

A Philipsnek nagyon szép képe van, sokkal szebb a többi versenyzőjéhez képest szerintem.

Viszont az Android a Philipsen nem a legjobb, ritkák a frissítések, belassul, és gyakran újraindul. (Onnan tudom, hogy vettem egyet, és a 3 napos cseregaranciával élve visszavittem és kicseréltettem). Viszont az androidos Philipsekre 5 év garanciát ad ajándékba a gyártó.

Pozitívum még, hogy a rendszer rendkívül jól testre szabható és gyors. Ha mindenáron androidost szeretnél akkor Sony-t javasolnék, mert ahhoz jobb a szoftveres támogatottság és nem hülyül be mint a Philips, más kérdés, hogy drágább is és nem túl megbízható.

A Samsungok jók, bár az előző TV-m is Samsung volt és behalt 4 évesen, plusz kollégám fia is vett egyet kb fél éve és azóta leveleznek a fogyasztóvédelemmel és a gyártóval mert folyton visszatérő hibája van és nem akarják cserélni.

Az LG (LG-t vettem én is) szintén jó szerintem, a kép is szép, a hang lehetne jobb is. (Szerintem a Philipsen sokkal jobb hang van és több állítási lehetőség, mondjuk ez az android miatt). Viszont a webOS 2.0 nem fagy le, nem indul újra nem omlik össze, tudja amit kell és nagyon jó minőségű az összeszerelés és úgy maga az egész TV (ez volt az egyetlen, amin fémből van az ami annak látszik, bár ez nem biztos hogy döntő szempont).

A Panasonicről mit is mondhatnék, japán tervezés, japán gyártás, japán minőség és megbízhatóság.

A felsoroltak közül az LG és a Panasonic közül választanék amelyik jobban tetszik/kedvezőbb árú.

Viszont amit fontosnak tartok megjegyezni, hogy nem biztos, hogy szebb lesz a kép normál TV-s üzemmódban mondjuk Pl. a híradónál mint egy FHD-s Tv-n. Hidd el én egymás mellé téve néztem ezeket és bizony normál adásnál szebb a FHD-s. Bár lehet csak nekem. Mivel az adás nem UHD felbontásban érkezik ezért mosottabb a kép és bizony a kevesebb néha több.

Ha sok filmet nézel a TV-n nagy felbontásban (bár még mindig FHD-s filmek a leggyakoribbak) akkor érdemes lehet az UHD-t választani egyébként szerintem nem, én az UHD helyett mondjuk vennék inkább FHD-s 3D Tv-t.

Remélem segítettem!

2015. nov. 13. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!