Az örök kérdés:Miért? Miért szidja mindeni az Electronic Star webshopot és termékeit?
Igen,tisztában vagyok vele,hogy nem egy csúcsminőségű,és kínai termékeket forgalmaznak.
Nekem már van tapasztalatom,én egy Sal aktív hangfalpárt vettem,átlagos otthoni használatra.
Amikor idáig elolvastátok,biztos vagyok benne,hogy némán lehülyéztetek,miért vettem ilyen rossz minőségű,közutálatnak örvendő terméket.Nos,nálam már 3 éve húzza,és szilárdan tartja 40 ezres körülbelüli összegét.Szóval kínai,állítólag ócska mégis lehet jó.
Visszatérve az előbbi témára:olcsó,állítólag vacak kínai hangszórókat és egyéb szórakoztató készülékeket forgalmaznak.
Mégis,jól láthatóan feltüntetett 3 év garanciát,14 napos azonnali visszavételi lehetőséget(amennyiben nem tetszett a termék) vállalnak minden termékükre.Ott van az élő chat,és lehet értékelni a terméket is.
Beleolvasva az értékelésekbe,nem látom hogy miért szolgált rá ez az oldal a közutálatra.
",14 napos azonnali visszavételi lehetőséget(amennyiben nem tetszett a termék)..."
Ezt törvény írja elő.
Törlik a negatív értékeléseket, legtöbb esetben nem látsz 3 * -nál rosszabbat. Pontosan ócska gagyi termékek tömkelegét árulják. A legtöbb esetben akik itt vásárolnak végfokot, vagy éppen hangfalat vagy ilyen eszközöket, még sosem volt értékelhető felszerelésük, a legnagyobb gond, hogy nem kérdeznek, csak vásárolnak.
Mikor azt mondja az ember ,hogy egy pro audió-s hangfal 100e körüli áron megy darabja, vagy legyen 200ezer megrökönyödnek. Ő megveszi szépen erről az oldalról mondjuk az auna pw 1022-őt mert az 400w 95dB és már 30Hz -től szól. No kérem ennyi elég is volt, lejjebb nem kell menni ránézni a 2db hangfal súlyára ami 10kg.
Igen példa Reflex R-150 hangfal súlya 20kg/db. Ebből is látszik már ki spórolja ki az anyagot a dobozaiból. De jó vegyük ezt egy dolognak, nézzük a többi paramétert. 30Hz lehetséges, de az érzékenység lemegy 89/90dB-re ugye szokásos hazugságok, és akkor, hogy legyen hangosság érzetünk dobnak bele pár száz forintos piezo magas-sugárzókat amitől befoghatjuk a fülünket mert annyira rossz. :D SAL meg olyan amilyen vannak jobb és rosszabb szériái mint pl az SR vagy az SA. Ezeknél ki kellett fogni, de kinek van annyi pénze hogy végigpróbálja ? Tehát végeredményben itt egy kép, te melyiket vennéd ? :)
kukacoskodhatnék,a vége az lenne,hogy neked van igazad.Tényleg törlik a negatív értékeléseket?
Kis mocskok.Pedig kinéztem már magamnak egy Skytec hangfalpárt,amiben kettő-kettő 38 centis mély van,3 darab közép,meg egy magas,meg erősítőt is néztem hozzá,úgy látszik,kár volt.
Nem azt mondom,hogy maximálisan értek ehhez a témához,mert mindig tudnak újat mondani/mutatni,de valamicskét konyítok hozzá én is.Tisztában vagyok vele,hogy (lásd mint feljebb)olcsó,kínai vacakokat árulnak,de nem kell pro audioként használni őket,inkább otthoni,házibulis célokat szolgálnak.Az általad linkelt képen is látszik,hogy az auna hangszórói eltörpülnek egy normális hangszóró mellett,de kérdem én,ha csak 150W.teljesítményt képes is elviselni,azért az már elég jó egy átlagfelhasználónak nem?Nem mindenki akar több százezret rááldozni,viszont egy ebben az árkategóriában minden mini hifit legyőz,mert ekkicsit jobban dübörög,hangosabb,és nem utolsósorban vagányul néz ki.Már ha benne van a dobozában.Emelgetni meg nem kell.(:
Tudtam az elején,hogy az auna mint márka semmirevaló,ezért néztem skytec termékeket,lehet ez sem jobb,mert azt hiszem,az mkdiscotechnika.hu oldalon olvastam a mélynyomóknál,(ugyanazokat a termékeket árulják,csak szerényebb választékban mint az electronic star)hogy nem koncertre tervezték,hanem otthoni használatra,házimozi kiegészítőként.Ami egy 38 vagy 46 cm.átmérőjű hangszóró esetében erősen mosolyognivaló.
De:szólni szól,dübörög,vagy visít,vagy mindkettő,és ha nem hallgatod csúcson,és nem hiszel a ráírt mesének,valamint ésszerű erősítővel használod,még jó is lehet,nem?
Ehhez a hangfalhoz mit szólsz?Ez is kinai,de ez pro-kínai(:
Azért ebből már annyira nem sajnálták az anyagot.
RE..
Igen biztos akad alternatíva, ahol megtalálja mindenki a számítását. Én ezeket favorizálom : FS Audio, Visaton, H2ooo , Master Audio, Eminence, Beyma, RCF és még sok más is sorolhatnám...persze mivel régebbről ismerem a SAL-t és az MNC-t is maradhat. Salnak volt egy pro szériája xpro szerintem a mai napig megállja a helyét autóban. Sokan kedvelték aztán az SPA szériát nekem is volt belőle egykor 2x25cm-es használható darab volt. MNC -ből volt 2x18" usa PA szórónk band pass ládában kültéren elég szépen szólt, de volt ára is.
Ránéztem az MK Audio oldalára akadnak érdekességek, pontosan ez a baj ,hogy pro audioként van hirdetve, mikor nem sok köze van hozzá. Jó sok wattal természetesen, hogy vevőcsalogató legyen. Ezzel lehúzzák a szakmát elég rendesen, aki megveszi az kétszer fog bukni mikor kiáll a nézőközönség elé és az 1ooo wattosnak mondott erősítővel jó ha eléri egy jobb hifi szintjét. Skytec spl 1ooo pl 18owatt áramfelvételes, ebből kb 2x7ow jönne ki. Tehát még az az állítás is megdőlni látszik, hogy jobbak a hifi hangfalaktól. Egy régi Orion hs 5oo + SE-260 is lazán térdre kényszerítené ezeket. A másik bukás a tartósság,esetleg a minőségi hangvisszaadás. Igen itt jön képbe a felhasználási cél, nem mindegy mire kell pl. egy kocsmai buliban totál mindegy mi szól mikor már 1 óra múlva mindenki totálon fetreng. De mit tesz egy zenész aki énekhangosításra használná ? Jó alternatíva lehet ezek mellett a djbörze használt kínálata, ki lehet fogni érdemleges darabokat. A másik dolog a hangfalépités, noha mára már eléggé kiment a divatból, mivel drágább mint készen megvenni azért az is megér egy lehetőséget, ha érez az ember ez iránt némi affinitást. Amit linkeltem képet abban láthattad a 15" -os aunát nincs 2kg az a hangszóró persze gondolom ez a legalja amit ezekbe raknak a "pro" csak jobb lehet egy fokkal. :) A linkelt hangfal kicsit reloop hasonmás átnevezve, vagy csak én látom így ? :)
őszintén?fogalmam sincs.
Az én felhasználási feltételeim a következőek:
szeretnék egy kb 500nm szabadtéri helyet megfelelően hangosítani.Kellőképp dübörögjön,lehessen hallani,miről énekelnek,és lehessen hallani a magas hangokat is.
Nincs szükség rá,hogy faltól falig érjen a zene,nem baj,ha a hangfaltól legtávolabb eső részen már nem szól olyan hangosan.
Ezért néztem a fent linkelt hangfalat.Az,hogy mi van ráírva,csak tájékoztatónak fogom fel,nem konkrét ténynek.Tudom,hogy hazudnak.
Olvastam már én is,hogy egy 20 centis "mélynyomóval"szerelt,cirka 8 kilós hangfalpáros(összesen a kettő annyi)volt pofájuk 1000W(!!!)ráírni.Meg ugye,régi teszkós kazettás magnókon a színes,hatalmas matrica,hogy ennyi,meg annyi watt.meg bass bosst,egy ötcentis szatellit monó rádióra.Szóval vicc.
Amúgy látom,veled lehet normálisan ,kellemesen vitatkozni,itt van még két link,mondj ezekről véleményt.Tudom,mindkettő olcsó,pihekönnyű kínai vacak.De tegyük félre ezeket.
ez a hangfal némi német beütést örökölt,a neve alapján.Itt a másik,ami roppant dizájnos,persze hogy a kedvenc webshopunkból való,ezt néztem ki anno:
Ja,és gondolkoztam még egy kissebb 2,1 hangrendszeren is.
ezt a két kicsit passzítanám az alábbival:
Ezúton szeretnék tájékoztatni mindenkit,hogy a Norb 23 nevű által közölt válaszok,üzenetek tartalma,a benne közzétett információk,adatok,tények alapján arra az álláspontra jutottam,hogy az Electronic Star-on forgalmazott termékek tényleg rossz minőségűek,a készülékeken feltüntetett adatok többségében nem felelnek meg a valóságnak.
Tehát:hiába az olcsó ár,a formabontó design,a hihetetlen teljesítmény:ez mind csak becsapás.Senki,ismétlem,senki ne vásároljon az Electronic Star oldalról!
Köszönjük,Norb 23 az információkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!