Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » FÉNYképezős kérdések (? )!

FÉNYképezős kérdések (? )!

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy fényképezőgépet olyan 35 ezer forint körüli árért. De a bőség zavarában szenvedek... Mégis mikre figyeljek oda a vásárláskor? Mik azok a dolgok, amik fontosak, hogy meglegyenek benne? Oké, hogy minél több megapixeles, meg minél többet tud zoomolni, annál jobb, de biztos vannak még ezen kívül fontos dolgok. Melyik márkákat ajánljátok, és melyiket nem? Az Olympus az jó, nem? Ja, és még annyi, hogy főleg természetfotókat szeretnék vele készíteni, nem tudom ez mennyit számít. Előre is köszi a válaszokat!
2010. márc. 16. 11:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha kinéztél egy gépet magadnak, akkor érdemes megnézni a neten a vele készült amatőr fotókat, az általában hiteles képet ad a képességeiről. Kérdés, hogy mire szeretnéd használni. Ha szeretnél kicsit komolyabban elmerülni a fotózás rejtelmeiben, akkor ebben az árkategóriában tudnám ajánlani a Fuji Finepix S1500 gépet. 40ezer ft körül van az ára, 12x optikai zoom, 10 mp, szinte minden állítható (manuális fókusz nincs rajta) és szép képeket készít. Persze ez csak a személyes véleményem.
2010. márc. 16. 11:23
 2/13 A kérdező kommentje:
Huhh, nagyon köszi! Bocsi, nagyon tudatlan vagyok, jól értem, hogy az h manuális fókusz nincs rajta az azt jelenti, hogy nem tudom beállítani, hogy hányszorosan nagyítson? Igen, komolyabban szeretnék elmerülni, nem a tükörbenpózolós képek miatt szeretnék gépet:)
2010. márc. 16. 11:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A min. fókusz nem azt jelenti, hogy hányszorosan zoomolsz, hanem azt, hogy ha nekinyomod a lencsét egy bogárnak koppra, akkor azt is élesen lefotózza.

A megapixelre meg ne adj! Minél nagyobb ez a szám, annál zajosabb a kép, magyarán "rosszabb" a minősége!

Kicsit azért jobban ásd bele magad a gépválasztásba, mert nem is olyan egyszerű. A FujiFinepix-ek azok jók szoktak lenni, tanulni ideális :)

Bár én D40-et vettem tanulni, de nem feltétlen jártam jobban, gombokat csavargatni a kicsin is tudsz.

2010. márc. 16. 11:43
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Jaj mit írok min. fókusz :S Manuális, az az, hogy kézzel nem tudod állítani az élességét a képnek.
2010. márc. 16. 11:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, úgyis még 2-3 hónap, mire összegyűlik rá a pénzem, így van időm utánaolvasgatni:) Várom a további tippeket, tapasztalatokat is.
2010. márc. 16. 11:56
 6/13 anonim ***** válasza:
35-40e Ft között már tudsz venni elég jó ultrazoom-os Fuji fényképezőt, amire tudsz rakni előtétet is tubus segítségével, meg elég erős a vakujuk, sőt némelyikre külső vakut is lehet csatolni. Konkrétan a Fujifilm FinePix S1500fd-re gondolok. Ezzel kicsit azért több lehetőséged van mint a sok hülye fícsörrel telepakolt egyszerű kompaktokkal. Lassab az autofókusz egy kicsit, de elhanyagolható, nem mondanám hátránynak sem.
2010. márc. 16. 12:30
 7/13 anonim válasza:
Samsung L110-et ne vegyél!!!
2010. márc. 17. 20:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Nos, úgy néz ki megvan a választottam Sony Dsc H7 (?)-re gondoltam, nagyon jókat írnak róla, igaz az ára picit húzósabb..
2010. márc. 17. 20:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Ja, picit húzósabb. Tulajdonképpen szinte 2× annyi :D.

Én mondjuk Sony-t nem vennék, nekem mindig olyan butácskának tűnt. Főleg hogy ha játszani akarsz kicsit vele akkor majd meglátod hogy a Sony-ra csak a Sony gyárt szűrőt és az 20-25e Ft. Na meg szerintem neked ez nem igazán fog többet nyújtani mint a Fujifilm FinePix S1500fd. Plusz a Sony-nak elég hamar lemerül az akksija és hamar tönkre is megy, szóval azt az elején vehetsz is magadnak hozzá valami normálisabbat úgy 10-20e Ft-ért.

2010. márc. 17. 21:05
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát, köszi a tippet, de nem szeretnék megrekedni egy szinten, szeretném fejleszteni majd magam, így nem szeretném, ha az lenne, hogy most megveszek egy gépet, és mondjuk egy év múlva már nem érzem elégnek, és máris újat kell vennem. Akkor inkább most veszek egy kicsit húzósabb áron. Tényleg fotósok véleménye is az volt, hogy a kategória legjobbja, és ami fontos, hogy megvan a 'belépőszint', lehet fejleszteni, míg a Fujit nem.
2010. márc. 17. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!