Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Keverő javítás. Kiéghet a keverő?

Keverő javítás. Kiéghet a keverő?

Figyelt kérdés
Az történt, hogy egy Yamaha MG102C nevezetű keverőnek a tápjáról le szakadt az össze csatlakozó. (mind a három - sárga- piros - zöld). Nagyon sokat kerestem a netten, hogy hogyan kellene vissza cineznem, de nem találtam semmit. Ha véletlenül rosszul kötöm be akkor ki éghet a keverő? Vagy esetleg valaki tudja pontosabban, hogy melyik hova jár?

2015. okt. 13. 17:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Elvileg rá van rajzolva a tápra egy kis szimbólum, miszerint.....:

Szemből nézve, amikor alul van a "kivágás" akkor ...:

Ac - Gnd - Ac sorrend.

Kimérni úgy tudod, h. az Ac és Gnd között FELE akkora feszkó van, mint a kettő Ac - Ac között.

A két Ac (szimmetrikus) tehát mindegy milyen színű, felcserélhető.

A Gnd pedig szigorúan középre a kivágással szembe legyen.

(A Gnd-hez képest két váltakozó feszt ad a táp. Egyenirányítás, stabilizálás a keverőben történik.

Ezért nem érzékeny a két Ac felcserélésére,

viszont NEM bolondbiztos, mert ha a Gnd rossz helyre kerül, akkor DUPLA feszültséget kap!!!)

Írtam mit kockáztatsz, ezért egyszerű "volt méréssel" ki kell választani a Gnd-t!

2015. okt. 13. 23:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Tehát a műszer Ac Volt állásában..:

egyetlen (szín)kombinációban tudsz kb.: 36-40 V-ot mérni az a két vezeték a két Ac.

A harmadik a keresett Gnd.

(Műszer hiányában megpróbálhatod egy izzóval, mert dupla fényerővel kell világítania a másik kettőhöz képest, ebben meg lehet bízni.

De minél kisebb teljesítményű izzóval, mert a kis táp a 100W-os égőt rövidzárlatként érzékeli.)

2015. okt. 14. 00:01
 3/3 anonim válasza:
Ugye jó lett??
2015. okt. 26. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!