Milyen húrt vegyek az LTD EX-50 típusú gitáromra?
Figyelt kérdés
Márciusban tettem szert a gitárra, azóta van rajta egy húrszett(nem a gyári), ami szerintem 10-es, mivel B-dropra kicsit már bizonytalanul lehet hangolni. Ebből következik hogy főleg metált játszok. Ez az első elektromos gitárom és tanácstalan vagyok húr-ügyileg. Jöhetnek felsőbb kategóriás húrszettek is, a vastagságban is kérnék tanácsot. Előre köszönöm a válaszokat :)2015. szept. 17. 15:27
1/2 anonim válasza:
Akármilyet. Minél vastagabb a húr, annál öblösebb hangja lesz, viszont annál nehezebb rajta játszani. Minél vékonyabb, annál könnyebb rajta játszani, de nem lesz annyira öblös a hangja. Én vékony húrokra esküszöm, az öblösség hiányát lehet kompenzálni, de a nehezebb játszatóságot már nem. Viszont ha ha ilyen drop-ZS hangolásokban játszol, akkor mindenképp valami 11-es húrokat néznék. Márkában pedig D'addario, Ernie Ball és Elixir amik f* szák.
2/2 anonim válasza:
Én is az ernie ballt és a daddariot ajánlom, a vastagságot meg ki kell tapasztalnod.. nyilván minnél mélyebb hangolásban játszol, annál lazábbak lesznek a húrok ,szóval ha feszebb húrokat akarasz akkor vastagabbat veszel. Ezt viszont neked kell tudni, mert pl ha sokat használod a bending technikát akkor lazább húrok jobbak, de más technikákra jobb lehet a feszes húr (pl slap).
Amúgy arra is figyelj, hogy a nyak jól legyen beállítva. Szóval ha pl feszesebb húrokat raksz föl, akkor azok jobban fogják feszíteni a nyakat is, ezért be kell azt állítani hogy ezt ellensúlyozd.
Ezért is jobb ha nem váltakoztatod túl gyakran a húrok típusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!