Hogyan szereljem össze a koax kábelt? Honnan tudom hogy egyáltalán milyen minőségűt szerelt-e be a volt tulaj?
Akkor „röviden”, vettem párommal egy házat, ami kábelezése 2005 körül történt meg, a falban mindenhol megvan a koax kábel és az UTP kábel kimenet, rendes kis dobozban, gégecsőben elvezetve. A villanyszerelő rokonunk a dugaljzatokat kezdte felszerelni, gondoltam veszek a koaxhoz és az utp-hez is fali csatlakozó aljzatot. A problémám a következő: bár mindegyik vezeték gégecsőben van elvezetve, a falban mégis toldással oldotta meg a volt tulaj két dugalj között a távolságot, tehát van a házban kb. 8-9 koax kimenet a falban (nem bízta a véletlenre…) azonban ezeknek csak egy gégecső végpontja van, nem úgy van megoldva hogy egy helyen összejön a 8-9 koax kábel, hanem a dugaljzatban két koax kábel (az utp kábelnél szintúgy) kimenet van, egyik kimenet az előzőből a másik kimenet a következő dualjzathoz megy, gondolom a legutolsó dugalzatnál meg csak egy jön ki a falból.
Szóval, valami szaki mondja meg lécci hogy gáz? Nem gáz? Meg lehet-e oldani minimális jelveszteség nélkül? Hagyjam az egészet inkább a lecsóba – a koax kábelnél, az utp-t azt szerelhetem ettől független? Vagy a koax kábel minőségétől függ? Vagy mit csináljak?
Ott ahol nem csatlakozol rá és nem ágazik el
1 - 1 F csatlakozó közé tegyél be toldótagot.
Az F csati egyszerű szerelését ahol veszed szívesen megmutatják. Kb. 150 Ft-ból megúszod.
Splittert, elosztót beépíteni a csillapítása miatt nem szabad, csak ha valóban elágazik.
(150 Ft egy toldótag és 2db F cs.
)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!