Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hosszabbíthatom-e a TV szolgál...

Hosszabbíthatom-e a TV szolgáltatóm koax kábelét?

Figyelt kérdés
Kb.10 m-rel hosszabbítanom kellene a jelenleg kb. 5 méteres koax kábelt és oda áthelyezni a 3 csatlakozós elosztót. Megtehetem-e a vétel minőségének romlása nélkül?
2015. máj. 29. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha jól megcsinálod, akkor rendben lesz. Nálam kb 8m lett betoldva, és jó.
2015. máj. 29. 18:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha toldod, akkor minimális lesz a romlás, majd a tv előtt közvetlen egy elosztót használj. Ez jobb minőségű legyen! Bár ezt csak a modern tv-k érzik meg.

Ha van interneted is rajt, akkor egy szűrőt is be kell raknod elé.

2015. máj. 29. 20:47
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

KB így!

2015. máj. 29. 20:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. máj. 30. 00:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, akik foglalkoztak problémámmal!

Tovább ragozom a témát...

A jelenlegi helyzet az, hogy falból kijövő szolgáltatói koax kábelre egy 3-as elosztó csatlakozik, amelynek csak egyik elosztó pontjára van kapcsolva jelenleg egy kb. 12-13 m-es tv kábel, mely a 3. szobában lévő tv készüléket éri el.

(A TV és az interet külön kábelen jön a ház központi elosztójából, ezért úgy gondolom, hogy nincs szükség külön szűrőre - bár van egy használaton kívüli EZHP 88/65/50 jelű, amit akkor építettek ki, amikor a UPC-ről Digire váltottam.)

Kézenfekvő lenne persze, ha nem hosszabbítgatnék, hanem az egyik elosztóra csatlakoznék, amelyik szabad. Ez azért nem tetszik, mert nem tudom rejtve vezetni a kábeleket, ezért arra gondoltam, hogy meghosszabbítom a szolgáltató kábelét kb. 5 méterrel, oda rakom a hármas elosztót, amelyről megy majd a már említett tv készülék egy értelemszerűen lerövidített meglévő kábelről és a 3-as csatlakozó második - jelenleg használaton kívüli - csatijára új kábelt teszek, amelyre elképzelésem szerint egy TV tuneres monitort csatlakoztatok. (A TV tuneres monitor egyelőre csak kéjes gondolat, mert ha ez a konstrukció megy, akkor vásárolnék egyet annak érdekében, hogy a monitort nem csak az asztali számítógéppel használhassam.)

Kérnék további véleményeket!

2015. máj. 30. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!