Milyen tv-t érdemes venni 190000ig?
Samsung UE40JU6400, vagy ha 3D-s kell, akkor LG 47LB650V - nagyobb a képernyője, viszont csak kb. fele akkora a képfrissítési frekvenciája és "csak" Full HD-s, a Samsung viszont Ultra HD-s!
Mondanám még a Panasonic 40AS640-et is, ami szintén nagyon szuper, de sajnos már kifutó széria, elég kevés helyen kapható!
Én a Sony-t javaslom, a legszebb a képe. Kerestem ilyen árban TV-t, és találtam olyat ami jónak tűnik. Nekem is Sony van (igaz ettől jóval komolyabb kategória), és nagyon elégedett vagyok. A színek sokkal szebbek, mint egy LG-n, a Samsung kb ugyan ilyen, de nem szeretem a Samsungot. Mondjuk ez nem valami nagy TV, de attól függ milyen szobába akarod tenni, mekkora a helység. Lehet hogy neked a 106 centi már pont jó méret, lehet hogy a 130 is kicsi. Volt LG TV-m, abba az nem tetszett hogy gyenge a képminősége, és nagyon lassú a rendszere. 1 év mire belép a beállításokba. Ehhez képest a mostani Sony-m a megváltás: gyors, szebb a képe, szebb a készülék. A menüje is sokkal szebb, és gyorsabb.
Azt még megjegyezném, hogy alapvetően drágábbak a Sony TV-i, mint a kunkurenciáé. Egy kd-49x8307c típúsú tv-ről tudok mondani mindent, már elég régóta nyuzom. Én nagyon ajánlom a Sony-t, biztos hogy nem vennék mást. Mondjuk de, egy oled LG-t ha hozzám vágnának, nem utasítanám vissza.
#5 Jó, mondjuk az UHD már luxus azért, nekünk is csak Full HD van, és bőven elég, igazi élmény, csak nem tudom, hogy a kérdező mekkora felbontásra tart igényt, és már kb. 140 ezertől vannak UHD-tévék!
Reakciódból kiindulva hasonlatképpen akkor például telefonban: 5"-ra minek Full HD? Méret-felbontás arányában ez pontosan 2x olyan durva, mint 40"-ra UHD!
Nem luxus, hanem felesleges. 40"-on bele kell ülni a tv-be, hogy valamit láss is a felbontásból. A másik, hogy mit fog nézni rajta? Amíg itthon a film letöltések többsége még mindig xvid minőségű, addig minek az UHD? Nemhogy full HD, még csak HD se kell az embereknek. Tv adások között is kevés a HD, nemhogy az UHD. A másik, hogy a felbontás nem egyenlő a képminőséggel. Ok, hogy 140től vannak UHD tv-k, de biztos nem vennék olyat. Mit ér a nagy felbontás, ha nem jó a kontraszt, am ozgásmegjelenítés, nem homogén a háttérvilágítsá, felhős a kép, magas az input lag, stb stb? Ott volt az utolsó szériás Panasonic 65Vt60-as. "Csak" full HD, de nagyon durva, amit az a tv tud(ott).50-es full hd tv-m van, most készülök 55-ös full hd-ra váltani.
Telefonoknál se látom értelmét az eszetlen felbontásnövelésnek, bár az egy kicsit más kérés, hiszen a nagyobb felbontáshoz erősebb hardver is kell, ami tovább bonyolítja a dolgot.
"Méret-felbontás arányában ez pontosan 2x olyan durva, mint 40"-ra UHD!"
A képletből kimaradt a nézési távolság! Anélkül nincs értelme a felbontásról beszélni. Ha a telefont 20cm-ről nézed, van értelme a full hd-nak, ahogy 80cm-ről is van értelme a 40" UHD-nek. Kérdés, hogy ki akar így mozizni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!