Milyen tv-t érdemes venni 190000ig?

Figyelt kérdés
2015. aug. 23. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Samsung-fan vagyok, mindkét tévém az, ennyiből tudsz venni méretes okostévét. Nagyon jó minőségű (minden szempontból), könnyű kezelni, 3 év garancia van rá, de nekem a régebbi tévémmel se volt még soha semmilyen problémám.
2015. aug. 23. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Amelyik neked tetszik mind képminőségben, mind kinézetben, meg hogy milyen méretben. Javaslom az LG-t, a Sony-t és a Samsungot. 42" alatt ne vegyél ilyet, mert nagyon kicsinek fog tűnni. Nekem 49", hozzá vagyok szokva, szóval ez is közre játszhat, szinte alig látom már (kollégámnak van 39"). De attól is függ, mekkora a szóba, ahová tennéd. Nézegess élőben TV-t, így nem lehet megmondani.
2015. aug. 23. 20:49
 3/9 Osynho ***** válasza:
Én Samsung 48H6400-ast vennék.
2015. aug. 24. 11:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Samsung UE40JU6400, vagy ha 3D-s kell, akkor LG 47LB650V - nagyobb a képernyője, viszont csak kb. fele akkora a képfrissítési frekvenciája és "csak" Full HD-s, a Samsung viszont Ultra HD-s!

Mondanám még a Panasonic 40AS640-et is, ami szintén nagyon szuper, de sajnos már kifutó széria, elég kevés helyen kapható!

2015. aug. 24. 11:56
 5/9 Osynho ***** válasza:
40"-ra uhd? Minek? :) Inkább egy nagyobb full hd, szerintem. A H6400-as család egy korrekt tv, jó áron. Az lg-nél min 2x nagyobb valós kontraszttal.
2015. aug. 24. 12:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a Sony-t javaslom, a legszebb a képe. Kerestem ilyen árban TV-t, és találtam olyat ami jónak tűnik. Nekem is Sony van (igaz ettől jóval komolyabb kategória), és nagyon elégedett vagyok. A színek sokkal szebbek, mint egy LG-n, a Samsung kb ugyan ilyen, de nem szeretem a Samsungot. Mondjuk ez nem valami nagy TV, de attól függ milyen szobába akarod tenni, mekkora a helység. Lehet hogy neked a 106 centi már pont jó méret, lehet hogy a 130 is kicsi. Volt LG TV-m, abba az nem tetszett hogy gyenge a képminősége, és nagyon lassú a rendszere. 1 év mire belép a beállításokba. Ehhez képest a mostani Sony-m a megváltás: gyors, szebb a képe, szebb a készülék. A menüje is sokkal szebb, és gyorsabb.

[link]

Azt még megjegyezném, hogy alapvetően drágábbak a Sony TV-i, mint a kunkurenciáé. Egy kd-49x8307c típúsú tv-ről tudok mondani mindent, már elég régóta nyuzom. Én nagyon ajánlom a Sony-t, biztos hogy nem vennék mást. Mondjuk de, egy oled LG-t ha hozzám vágnának, nem utasítanám vissza.

2015. aug. 24. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:

#5 Jó, mondjuk az UHD már luxus azért, nekünk is csak Full HD van, és bőven elég, igazi élmény, csak nem tudom, hogy a kérdező mekkora felbontásra tart igényt, és már kb. 140 ezertől vannak UHD-tévék!

Reakciódból kiindulva hasonlatképpen akkor például telefonban: 5"-ra minek Full HD? Méret-felbontás arányában ez pontosan 2x olyan durva, mint 40"-ra UHD!

2015. aug. 24. 17:40
 8/9 Osynho ***** válasza:

Nem luxus, hanem felesleges. 40"-on bele kell ülni a tv-be, hogy valamit láss is a felbontásból. A másik, hogy mit fog nézni rajta? Amíg itthon a film letöltések többsége még mindig xvid minőségű, addig minek az UHD? Nemhogy full HD, még csak HD se kell az embereknek. Tv adások között is kevés a HD, nemhogy az UHD. A másik, hogy a felbontás nem egyenlő a képminőséggel. Ok, hogy 140től vannak UHD tv-k, de biztos nem vennék olyat. Mit ér a nagy felbontás, ha nem jó a kontraszt, am ozgásmegjelenítés, nem homogén a háttérvilágítsá, felhős a kép, magas az input lag, stb stb? Ott volt az utolsó szériás Panasonic 65Vt60-as. "Csak" full HD, de nagyon durva, amit az a tv tud(ott).50-es full hd tv-m van, most készülök 55-ös full hd-ra váltani.

Telefonoknál se látom értelmét az eszetlen felbontásnövelésnek, bár az egy kicsit más kérés, hiszen a nagyobb felbontáshoz erősebb hardver is kell, ami tovább bonyolítja a dolgot.

"Méret-felbontás arányában ez pontosan 2x olyan durva, mint 40"-ra UHD!"

A képletből kimaradt a nézési távolság! Anélkül nincs értelme a felbontásról beszélni. Ha a telefont 20cm-ről nézed, van értelme a full hd-nak, ahogy 80cm-ről is van értelme a 40" UHD-nek. Kérdés, hogy ki akar így mozizni?

2015. aug. 24. 18:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Osynho-nak igaza van, nekem is ugye ultra hd a tv-m és nézhetetlen a nem hd csatorna. És a HD csatornák közül sem mindegyik jó. Viszont ami jó minőségű, azok nagyon szépek. És nem tudom nekem valami sas szemem lehet, mivel én szebbnek látom. A hátérben is több a részlet, nincs elmosódás olyan videóknál, aminek a felbontása 4k. A telefonommal már csak így videózok, sokkal szebb, mint a full hd. De ez erősen panel függő is.
2015. aug. 24. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!