A hangfalaim 4-8 Ohmosak. Ez most mit jelent? Www.Overstock.com/Electronics/SDAT-SB-E800-Professional-Hi-F i-Speaker-Pair/1467193/product. Html Ezt rá köthetem a 8-16 Ohmos erősítőre?
A 4ohm-os hangszóróval túlterhelheted az erősítőt,akkor nincs gond vele ha csak halkan hallgatod.
nem javasolt rákötni,nem biztonságos.
az erősítőnél az ohm adat azt jelöli hogy mennyi a stabilitása,mi az a minimum amit igényel.
ha kettő adat van akkor valószínű úgy adták meg hogy csatornánként 8ohm stabil,hídüzemmódban 16ohm stabil.
No DE!!!
Én azt nem értem, hogy hogyan lehet egy hangszóró 4-8 ohmos?
Most vagy 4 ohmos egy hangszóró, vagy 8 ohmos.Tudtommal ennek egy fix értéket kellene megadni.
Több hangdobozon láttam már én is ezt a jelölést, és ezt nem értem.
Elmagyarázhatná nekem valaki.Köszi.
előbb tisztázni kéne a fogalmakat.
mi az hogy hangszóró,mi az hogy hangdoboz és mi az hogy hangfal mert már van írva minden.
egy hangszórónál megadott ohm érték egy kerekített minimum,lényegében nyugalmi állapotban ennyi.
egyébként meg működés közben frekvenciától függően ennek sokszorosára is felmegy.
vannak dupla tekercses hangszórók is,pl 2x4ohm
ezt kötheted párhuzamban 2ohmra vagy sorosan 8ohm-ra.
erősítőnél ha kettő ohm adat is szerepel akkor egyik a sztereo,csatornánként hány ohm stabil valamint hidalva hány ohm stabil,a hidalt érték magasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!