Melyiket érdemesebb megvenni a New Nintendo 3DS-t vagy PS Vitát?
Az elmúlt pár hétben volt már néhányszor ugyanez a kérdés, és csak azt tudom mondani, amit azoknál is: én mindenképp a 3DS-t ajánlom, és annak ellenére, hogy Magyarországon valamiért lényegesen elterjedtebb a Playstation széria, és a Nintendo-t sokan gyerekesnek tartják, a 3DS-t még így is sokkal többen fogják ajánlani. Nekem konkrétan a kedvenc konzolommá vált a 3DS (ha beleszámítjuk a kézi- és otthoni konzolokat is), pedig kb. 20 éve játszom videojátékokkal.
Persze, a Vita erősebb hardverrel rendelkezik, illetve ha mondjuk abszolút oda vagy a japán visual novelekért, meg dating simekért, és hajlandó vagy berendelni őket, akkor a Vita a helyes választás, de egyébként 3DS-re rengeteg minőségi, és sokféle játék van.
2D platformert szeretnél? Ott a Kirby Triple Deluxe, a Donkey Kong Country Returns 3D, a New Super Mario Bros. 2...
3D platformert? Super Mario 3D Land.
RPG-t? Bravely Default, Shin Megami Tensei sorozat, Paper Mario: Sticker Star, Mario & Luigi: Dream Team, Pokémon X/Y és Pokémon OmegaRuby/AlphaSapphire.
Akció kalandjátékot? Ott a Zelda sorozat, aminek 3DS-re is fantasztikusra sikerült minden része, név szerint a Zelda: Ocarina of Time 3D, a Zelda: Majora's Mask 3D, és a Zelda: A Link Between Worlds.
Taktikai RPG? Fire Emblem Awakening.
Versenyzős? Mario Kart 7.
Verekedős? Super Smash Bros, Street Fighter IV, Dead or Alive Dimensions.
Élet-szimulátor? Animal Crossing: New Leaf, Tomodachi Life.
Űr-lövöldözős? Star Fox 64 3D.
...És tulajdonképp még sorolhatnám napestig, arról nem is beszélve, hogy rengeteg régebbi klasszikus is letölthető az online shopból (főleg NES, Game Boy, és Game Boy Color játékok), sok más, direkt erre készült játék (mint a jogosan elég népszerű Shovel Knight, Shantae and the Pirate's Curse, vagy a Gunman Clive), illetve a gép kompatibilis az elődje, a Nintendo DS játékaival is, amire véleményem szerint még több kihagyhatatlan cím van, mint 3DS-re. Ezzel a konzollal szerintem nem is nagyon lehet mellényúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!