Jack aljzat kontakthiba?
Jack aljzatban, jack dugó mozgatásakor van, mikor jól érintkezik, mikor csak a sztereó egyik fele szól a kimenetben (pl fülhallgatón).
Mi okból alakuhat ki ilyen eset?
Hogyan orvosolható?
Leírhattad volna miféle készülékben van ez az aljzat.
De ha az aljzat NYÁK-ba ültethető fajta, akkor a leggyakoribb probléma a forrasztás megrepedése. A gyakori mozgatás miatt a forrasztás elenged. Rosszabb esetben a forrszem is felválik a panelről a forrpont mellett.
Az ilyen hiba könnyen, néhány forrasztással javítható, de a készüléket sajnos szét kell szedni hozzá.
kontaktos
szösz került bele - sűrített levegő, teli tüdőből ráfújás
elkoszolódtak az érintkezők - fogsz egy kb 2-3 mm átmérőjű rudacskát (fém/fa), egy nagyon vékony rongydarabot teszel rá úgy, mintha át akarnád bökni a rongyot, ezt ki-be huzogatod az aljzatban
elgörbültek az érintkezők - szét kell szedni a készüléket, megkeresni az aljzatot, és a jack dugó felé visszanyomkodni az érintkezőket ( a dugó ne legyen bedugva)
ha telefonról van szó, vagy más szétszedhetetlen cuccról, akkor az érintkezők görbülését egy vékony tűvel, kívülről lehet korrigálni
én így szoktam...
Értem, tehát orvosolható a probléma, köszönöm! :)
Én magam nem kísérleteznék vele, lehet, h majd szerelő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!