Milyen erősítőt ajánlanátok ehhez a felépítéshez?
Figyelt kérdés
Szeretnék építeni egy hordozható hangszórót. Felépítés terén úgy szeretném, hogy van 1 sub két közép és két magas.
Egy ilyen 2.1 es erősítőt néztem ki: [link]
Megfelelő hangváltóval megoldható lenne, hogy külön a mély, közép és magasokra kiossza a megfelelő hangtartományt?
2015. júl. 7. 14:34
11/15 Metal456 válasza:
Figyelj elmondom a számomra legjobb módszert(ezt bárki kifogásolhatja) veszel egy pénztárcabarát 120 wattos mélyet(min.120 w) megveszed a kinézett közepeket és magasakat(ha már van) veszel két jó hangváltót 2 utast.A mélynél lesz a mély és a dobozt belül 3 részre osztod.Magyarul a hangváltóval a doboz két külső részén kialakítasz egy egy kétutas hangfalat és ha csak közepet veszel és nem mélyközepet akkor kívül nem lesz mély hang csak középen.A lényeg,hogy a külső hangfalak(mármint úgy értem a külsőt,hogy a láda szélén)öszteljesítménye(magas:?W+közép:?W\2=névlevges teljesítmény) meghaladja az 50 wattot
12/15 Metal456 válasza:
Így bekötöd az erősítőt és nemlesz tönkretéve egyik hangszóró se.Tehát az erősítő 100+2x50 Wattjának lesz neked egy 120+2x50w+ os hangfalad
13/15 Metal456 válasza:
Ja és persze a mélynek legyen megfelelő légtere amit a VAS\l ből tudsz kiszámolni(V=a x b x c oldal deciméterbe átváltva)
14/15 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen, Amúgy akarok rakni oda ahol lesz a mély mögé egy reflexcsövet. A hangszórók elosztására pedig így gondoltam mint a zeppelinen de gondolom ezt el is tudtad képzelni:
2015. júl. 13. 13:15
15/15 Metal456 válasza:
Aha frankó lesz ha hasonlónak megcsinálod remélem tudtam segíteni!Ha kell még valami akkor pötyögj :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!