Mélynyomó + erősítő autóba?
Sziasztok! Egy gyors eldöntendő kérdésben kérném a segítségeteket! Egy ferdehátú 5 ajtós G Astrába szeretnék mélyládát + erősítőt.
Ládák:
Erősítők:
Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb páros?
Válaszokat előre is köszönöm!
Előástam a könyvet és már tudom, hogy mi micsoda.
SUB. W CTRL: tulajdonképpen ez az aluláteresztő szűrőm, a frekvenciát 60-80 Hz környékére lövöm majd be, az egyik szám ami -24-től +6ig megy ez a kimeneti szint (?) a másik ami -12 - -24 az pedig a meredekség.
Ezeket hova érdemes tenni?
Közbe rájöttem, hogy az azért nem változott a hang ha az erősítőn tekertem mert itt már bevolt állítva egy érték.
A hpf az pedig a felül áteresztőm ezt beállítom annyira mint az aluláteresztőt, hogy ne legyen lyuk.
A sub W pedig az volt amit mondtál: be/ki és fázisfordítás.
lyuk így is úgyis lehet,ha a hangszóró úgy ahogy ott nálad van nem tud lesugározni pl 100hz alatti hangokat hallhatóak akkor hiába állítod fejen oda akkor is megmarad a lyuk.
persze csak számszerűsítve van lyuk,füllre még lehet okés.
nálam a mélyközép 3,15Khz ig van felengedve,ott 12dB vágva,a magas meg 4Khz-ig le engedve és 12dB vágva.
Még sem hallani ki semmilyen lyukat.
a vágás nem azt jelenti hogy felette/alatta teljes mértékben eltűnik a hang.
akkor jó,mondtam hogy nem lesz az rossz páros.
ha meg előre egy darab normális komponens szettet vennél meg egy jó kis erősítőt akkor meg még elégedettebb lennél.
egyszer ülj be egy SQ autóba,utána biztos vagyok benne hogy nem szeretnél sok hangszórós rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!