Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mélynyomó + erősítő autóba?

Mélynyomó + erősítő autóba?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy gyors eldöntendő kérdésben kérném a segítségeteket! Egy ferdehátú 5 ajtós G Astrába szeretnék mélyládát + erősítőt.

Ládák:

[link]

[link]

Erősítők:

[link]

[link]

[link]

Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb páros?

Válaszokat előre is köszönöm!

2015. jún. 21. 20:45
1 2 3
 11/28 dirtboy ***** válasza:
Nem ismerem a revelandot,új ára alapján semmi extrára nem számítok vele kapcsolatban.
2015. jún. 22. 22:44
 12/28 A kérdező kommentje:
A kruger 17 postával kabelekkel együtt. Akkor ez jó vetelnek tűnik nem?
2015. jún. 23. 10:04
 13/28 dirtboy ***** válasza:

Ha semmi baja,gyári állapotú a belső akkor bizony hogy jó vétel.

Ráadásul D osztály ami azt jelenti magasabb hatásfokú így xy teljesítmény eléréshez kevesebb áramra van szüksége mint A/B osztályú társainak.

Persze van a D nek hátránya is de mivel te nyomóhoz használod majd így számodra nem lesz.

2015. jún. 23. 10:11
 14/28 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos valaszaidat :)
2015. jún. 23. 11:03
 15/28 A kérdező kommentje:

Erősítő beallitasba kérném a segitsegetek. Egy Krüger & Matz erositorol van szó. Van rajta egy 3 állású kapcsoló: Full/Hpf/Bpf

Ezen kívül külön Hpf-hez tartozó nyomógomb és egy poti amivel 20-400 Hz tartományba lehet állítani és van még Lpf szinten hozzá tartozó nyomógomb és poti 50-500hz. Valamint level poti 0-200mv. Mit hova állítsák kb, hogy jó legyen és melyikkel tudok utána finomítani a saját izlesemhez?

Csak láda van rakotve, hidba.

Köszi a válaszokat előre is

2015. júl. 2. 14:51
 16/28 dirtboy ***** válasza:

Neked LPF-et kell aktiválni abban az esetben ha nem fejegységen végzed el ezt a műveletet,ha ott vágod akkor az erősítőn a kapcsolót maradhat full pozícióban.

Ha erősítőn végzed a vágást akkor a hozzá tartozó potméterrel állíthatod be hogy milyen frekvencián végezze el.

a 6V-200mV potméter egy bemeneti érzékenység potméter,kisebbik érték felé tehát a 200mV felé tekerve ugyan olyan azon az rca feszültségen nagyobb teljesítményt fog adni a mély.

fel foghatod úgy is akár egy hangerő szabályzót.

ha mindennel kész vagy írhatnál majd egy véleményt,elégedett vagy e vele stb.

2015. júl. 2. 15:07
 17/28 A kérdező kommentje:
Meg nincs.is rendesen beallitva de már most nagyon tetszik :) nem sokára írok majd mert a fején is van pár beállítás ami nem világos de most azokat fejből nem tudom
2015. júl. 2. 15:11
 18/28 A kérdező kommentje:

Szóval a fejen ilyen beállítási opciók vannak:

Equalizer: Normálra állítottam

HPF Settings: ezt beállítottam 80 Hz-re így levettem a 4 hangszórol a mélyet. Ez jó így vagy tegyem feljebb pl 100Hz-re? Ja és minden beállított frekvencián tudsz váltani, hogy 0-12 vagy 0-24 (ezt nem tudom, hogy mi)

Sub W: ezen belül van Nor, Rev, Off most Normalon van.

Sub W ctrl: na ez nem világos, hogy mit csinál. Ezen belül 50Hz-200Hz ig lehet állítani és a beállított frekvenciánál tudsz még állítani, hogy 0-12, 1-12, 2-12, 3-12 ..... 12-12 ezeket sem vágom. Most beállítottam 100Hz-re és 0-12. Az erősítőn a kapcsolót BPF-re állítottam és benyomtam az LPF-hez tartozó gombot de a poti tekergetésnél nem veszek észre különbséget. Nem tudom, hogy ez így látatlanba mennyi érthető. Teszek be pár képet.

[link]

[link]

[link]

Az utolsó kép van a Sub W Ctrl-en belül.

2015. júl. 2. 16:07
 19/28 dirtboy ***** válasza:

az eq nál nem biztos hogy a normál a legjobb,nálam is most pio fej van de a flat a legjobb,abba szól úgymond nyersen a zene.

a minden beállított frekvencia 0-12 gyanítom a meredeksége lesz a vágásnak.

mondjuk nem vágom a 0 az hogy mert legkisebb a 6dB lenne mint vágás.

Ha egyesével léptethető akkor az nem vágás lesz hanem kiemelés,hangerőt növelsz akkor de az már akkor a parametrikus vagy grafikus eq lesz.

Hogy hány hz-en vágd azt neked kell hallani hogy hogy jó.

100Hz szerintem semmi képen sem lesz jó.

60-80közt kb 12dB meredeken és fázis fordítva próbáld ki.

fizikailag fordítsd a fázist ne fejen,már ha tud a fej egyáltalán fordítani de amit írtál az elvileg az lenne.

a sub W nor,rev,off elvileg a fázis fordítás lenne.

normálba fázis helyes,revben fordított,az off meg nem tudom,elvileg ez a két verzió van.

Nemrémlik hogy nekem a DEH-80PRS-ben lenne off funkció is.

osynho talán megtud ebben erősíteni,nála is ilyen fej van.

A SUB W ctrl írásodon nem tudok elmenni,vagy rosszul írtad le vagy nem tudom de nem tudok ilyen funkcióról mint amit oda írtál.

utolsóképre írtad hogy az abban a funkcióban van,ez alapján amit gondolok hogy a subra tudsz kiemelést adni.

tehát a subot tudod hangosítani a többi hangszóróhoz képest.

2015. júl. 2. 16:53
 20/28 A kérdező kommentje:

A sub W-be az off az csak simán kikapcsolja a ládát.

Kimegyek kicsit nyomkodni aztán hátha eltalálok egy jó beállítást

2015. júl. 2. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!