Mélynyomó + erősítő autóba?
Sziasztok! Egy gyors eldöntendő kérdésben kérném a segítségeteket! Egy ferdehátú 5 ajtós G Astrába szeretnék mélyládát + erősítőt.
Ládák:
Erősítők:
Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb páros?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha semmi baja,gyári állapotú a belső akkor bizony hogy jó vétel.
Ráadásul D osztály ami azt jelenti magasabb hatásfokú így xy teljesítmény eléréshez kevesebb áramra van szüksége mint A/B osztályú társainak.
Persze van a D nek hátránya is de mivel te nyomóhoz használod majd így számodra nem lesz.
Erősítő beallitasba kérném a segitsegetek. Egy Krüger & Matz erositorol van szó. Van rajta egy 3 állású kapcsoló: Full/Hpf/Bpf
Ezen kívül külön Hpf-hez tartozó nyomógomb és egy poti amivel 20-400 Hz tartományba lehet állítani és van még Lpf szinten hozzá tartozó nyomógomb és poti 50-500hz. Valamint level poti 0-200mv. Mit hova állítsák kb, hogy jó legyen és melyikkel tudok utána finomítani a saját izlesemhez?
Csak láda van rakotve, hidba.
Köszi a válaszokat előre is
Neked LPF-et kell aktiválni abban az esetben ha nem fejegységen végzed el ezt a műveletet,ha ott vágod akkor az erősítőn a kapcsolót maradhat full pozícióban.
Ha erősítőn végzed a vágást akkor a hozzá tartozó potméterrel állíthatod be hogy milyen frekvencián végezze el.
a 6V-200mV potméter egy bemeneti érzékenység potméter,kisebbik érték felé tehát a 200mV felé tekerve ugyan olyan azon az rca feszültségen nagyobb teljesítményt fog adni a mély.
fel foghatod úgy is akár egy hangerő szabályzót.
ha mindennel kész vagy írhatnál majd egy véleményt,elégedett vagy e vele stb.
Szóval a fejen ilyen beállítási opciók vannak:
Equalizer: Normálra állítottam
HPF Settings: ezt beállítottam 80 Hz-re így levettem a 4 hangszórol a mélyet. Ez jó így vagy tegyem feljebb pl 100Hz-re? Ja és minden beállított frekvencián tudsz váltani, hogy 0-12 vagy 0-24 (ezt nem tudom, hogy mi)
Sub W: ezen belül van Nor, Rev, Off most Normalon van.
Sub W ctrl: na ez nem világos, hogy mit csinál. Ezen belül 50Hz-200Hz ig lehet állítani és a beállított frekvenciánál tudsz még állítani, hogy 0-12, 1-12, 2-12, 3-12 ..... 12-12 ezeket sem vágom. Most beállítottam 100Hz-re és 0-12. Az erősítőn a kapcsolót BPF-re állítottam és benyomtam az LPF-hez tartozó gombot de a poti tekergetésnél nem veszek észre különbséget. Nem tudom, hogy ez így látatlanba mennyi érthető. Teszek be pár képet.
Az utolsó kép van a Sub W Ctrl-en belül.
az eq nál nem biztos hogy a normál a legjobb,nálam is most pio fej van de a flat a legjobb,abba szól úgymond nyersen a zene.
a minden beállított frekvencia 0-12 gyanítom a meredeksége lesz a vágásnak.
mondjuk nem vágom a 0 az hogy mert legkisebb a 6dB lenne mint vágás.
Ha egyesével léptethető akkor az nem vágás lesz hanem kiemelés,hangerőt növelsz akkor de az már akkor a parametrikus vagy grafikus eq lesz.
Hogy hány hz-en vágd azt neked kell hallani hogy hogy jó.
100Hz szerintem semmi képen sem lesz jó.
60-80közt kb 12dB meredeken és fázis fordítva próbáld ki.
fizikailag fordítsd a fázist ne fejen,már ha tud a fej egyáltalán fordítani de amit írtál az elvileg az lenne.
a sub W nor,rev,off elvileg a fázis fordítás lenne.
normálba fázis helyes,revben fordított,az off meg nem tudom,elvileg ez a két verzió van.
Nemrémlik hogy nekem a DEH-80PRS-ben lenne off funkció is.
osynho talán megtud ebben erősíteni,nála is ilyen fej van.
A SUB W ctrl írásodon nem tudok elmenni,vagy rosszul írtad le vagy nem tudom de nem tudok ilyen funkcióról mint amit oda írtál.
utolsóképre írtad hogy az abban a funkcióban van,ez alapján amit gondolok hogy a subra tudsz kiemelést adni.
tehát a subot tudod hangosítani a többi hangszóróhoz képest.
A sub W-be az off az csak simán kikapcsolja a ládát.
Kimegyek kicsit nyomkodni aztán hátha eltalálok egy jó beállítást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!