Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Smart tv vagy htpc (xbmx/kodi)?

Smart tv vagy htpc (xbmx/kodi)?

Figyelt kérdés
Szeretnék itthon kialakítani egy multimédiás központot. Terveztem hogy veszek egy synology nas szervert, és arra teszem a fájljaimat (képek, videók filmek/sorozatok), és egy smart tv-vel lejátszanám DLNA ba. Csak vannak felmerülő kérdéseim. Az első az hogy milyen smart tv-t érdemes venni lg,samsung, sony? A másik hogy a támogatás, ezalatt azt értem, hogy pl 2 év múlva már nem fog rajta működni a youtube applikáció...stb, mert nem jön hozzá frissítés. Ezért azt gondoltam hogy inkább azon hogy smart tv helyet jó lenne egy sima lcd tv ami tud filmet felvenni és ahhoz egy htpc xbmc/kodival. Csak ezzel az a gondom hogy a kodi nem támogatssa a intel widi és Miracastot, ez azért lenne jó mert a laptopom és a telefonom képét áttudom vinni a tv-re, ugye ezt smart tv támogassa. A másik gondom a htpc vel hogy nincs rá olyan youtbe applikáció mint pl a smart tv-n van, hogy a telefont összecsatlakoztatom vele, és a teloról elindítok egy youtube videót és a tv-n megy, de úgy hogy nem a teló képe van áttükrözve. Ezért még gondolkoztam egy harmadik lehetőségen is. Olyan Synology vagy Qnap nasról amin van hdmi kimenet és van rajta xbmc. Na most ez a három variáció közül melyik lenne a legjobban használható megoldás? Nas + smart tv kombó tűnik a legjobbnak de hát nem szeretnék 2 évente új tv-t venni mert pl nincs rá támogatás és nem játssza le a filmeket és a youtube videókat.

2015. jún. 3. 22:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Kodi mindenképp. Pl pár év múlva h265/hevc kódolású filmeket tuti nem viszi majd a tv, míg a kodi röhögve.
2015. jún. 3. 22:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Kodit viszont külön kis gépre pl dc táp + q1900as celeron passzív hűtéssel, a nasokban nem szokott nagyon combos cpu lenni
2015. jún. 3. 22:53
 3/3 gyeniko válasza:
Szerintem kissé okafogyott a kérdés, mert jó képű TV-t nem tudsz venni smart funkciók nélkül. "Buta" TV-k csak a belépő kategóriában vannak.
2015. jún. 6. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!